Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Petter – Stora Teatern

februari 12 @ 19:00 23:00

Petter är utan minsta tvivel en av Sveriges mest respekterade artister. 2020 gjorde han 3 fullsatta konserter på Stora Teatern. Nu är han tillbaka!

Petter är utan minsta tvivel en av Sveriges mest respekterade artister. Sedan skivdebuten 1998 har han – utöver att ha fortsatt leverera musik i världsklass – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Han har släppt 14 skivor, vunnit Grammispriser, utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och belönats med antingen guld eller platina för samtliga skivor han släppt.

På Petters 14:e fullängdsalbum “Varholmsgatan” som släpptes i juni 2020 samarbetade han för andra gången med producenten Mattias Glavå (Annika Norlin, Franska Trion, Håkan Hellström, Hästpojken). Första gången de jobbade tillsammans var på Petters akustiska album Skeppsholmen från 2016 som öppnade dörren för ett mer avskalat livekoncept. Två exklusiva datum på Vasateatern sålde slut på nolltid, två extraföreställningar på China Teatern och Göta Lejon sattes in och publiken bjöds på en akustisk och avskalad konsert ackompanjerad av en rad gästartister. Med “Varholmsgatan”, som gästades av bland andra Maja Francis och Thomas Stenström, levererade Petter ett mer organiskt sound än tidigare album.

Stora Teatern

Kungsparken 1
Göteborg, 411 36 Sverige
+ Google Map
031-368 32 99