Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Peter Danemo – Gläntan – Nefertiti, Göteborg

17 januari, 2020 @ 18:00 23:30

Detta projekt startade med en beställning från Sveriges Radio P2, med beskrivningen musik för valfri ensemble. Trummisen och kompositören Peter Danemo har alltid tyckt om halvstora ensembler. Där finns möjligheten att få det att låta stort och fylligt utan att förlora den lilla gruppens intimitet. Det finns utrymme för subtila nyanser. Klangmöjligheterna är rika. Varje enskild musikers unika röst kan tydligt höras.

Ensemblen består av musiker från både klassisk- och jazzmusik.
“Jag ville ha en blandning av olika musikalisk bakgrund och spelstil då det utökar den musikaliska paletten. Idéen var att starta helt utan noterad musik och tillsammans hitta sätt att improvisera och kommunicera där alla trivs.” Säger Peter.

Peter valde att kalla ensemblen för Gläntan, inspirerat av en Tomas Tranströmer dikt med samma namn. Den första meningen lyder ”Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.” En vacker bild som blivit betydelsefull. Detta är ett projekt fyllt med fantastiska musiker som alla lägger både själ och hjärta i musiken.

Peter beskriver musiken som melodisk, klangrik och rytmisk men den kan också vara kärv och sträv. Den är ljus och mörk. I en lyssnares öron kanske helt andra saker uppfattas än det som kompositören hade i åtanke. Kom till Nefertiti och bilda dig din egen uppfattning. Musik upplevs bäst live!

Kajsa Nilsson – fl.
Astrid Le Clercq – kl.
Joakim Milder – sx.
Gaianeh Pilossian – violin
Jessie Langhard – cello
Magdalena Meitzner – vibrafon
Britta Virves- p.
Christian Spering – b.
Peter Danemo – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

220kr
Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Peter Danemo – Gläntan – Nefertiti,..." A few seconds ago