Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Pepperland – Nefertiti, Göteborg

24 november, 2019 @ 17:00 23:00

Pepperland spelar Abbey Road LIVE!
The Beatles’ sista inspelade album, Abbey Road, var en triumf. Den spelades in efter det svåra och uppslitande arbetet med plattan Let It Be. På Abbey Road gjorde gruppen en sista kraftsamling och skapade en samling låtar som rankas bland de bästa de gjort. Producenten George Martin spelade en stor roll i produktionen och fick bandets medlemmar att samarbeta som dom gjort i tidigare inspelnings-sessioner.

En allmän uppfattning är att Abbey Road skulle bli Beatles’ sista album, och att de med den ville presentera ett passande avsked till världen. Bandet förnekade officiellt att de hade för avsikt att splittras efter slutförandet, men allt pekade på att deras tid tillsammans led mot sitt slut. Trots detta så spelade man in en ovanligt helgjuten platta under april-augusti 1969 – man ville göra något riktigt bra som en avslutning på Beatles’ helt osannolika karriär, och efter det tillfälliga samarbetet med Phil Spector som producent ville man återigen samarbeta med producenten George Martin som följt gruppen sedan starten och betytt oerhört mycket för gruppens musikaliska utveckling.

Pepperland (som tidigare hette Lenny Pane) har gjort denna platta vid flera tidigare tillfällen, varje gång inför en mycket entusiastisk publik; Artisten 1993, Eriksbergshallen 1996, Liverpool Philharmonic Hall 1998 för att nämna några tillfällen. Pepperland har spelat i Liverpool sedan 1993 och anses där vara en av de främsta Beatlestolkarna i världen. Under de senaste åren har de medverkat i John Lennon-föreställningen ”In My Life” med Mark McGann som kommer från Liverpool. Festivalledningen handplockade då bandet till denna show – som dessutom är den enda Lennonföreställning i världen som har tillstånd från Yoko Ono att få framföras offentligt.

Abbey Road innehåller klassiska spår som Come Together, Something, Here Comes the Sun och många andra mästerverk. Att göra detta album live har efterfrågats av många och Pepperland har just gjort en föreställning i augusti i Liveerpools Philharmonic Hall. Med nuvarande sättning av rutinerade och passionerade musiker har publiken på Nefertiti något att se fram emot: Glädje, magi, gåshud och den smått osannolika upplevelsen att få höra varje ton och stämma live! Från första ton till sista.

Konserten är i två set med blandad Beatlesrepertoar i andra set.

Mathias Gian Kündig – b. & s.

Gunnar Frick – keys, g. & s.

Micke Isacson – g. & s.

Benny Karlsson – tr.

Per Umaerus – g. & s.

Olle Bengtsson – keys. & s.

OBS denna konsert börjar en timme tidigare än vanligt!

Öppnar: 17.00
På scen: ca 19.00

320kr

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88
Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Pepperland – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!