Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Patricia Barber – Nefertiti, Göteborg

30 januari, 2020 @ 18:00 23:30

“Få artister oavsett genre är lika konsekvent lysande som Patricia Barber” Jazz Times.

Den internationellt hyllade pianisten, sångerskan och kompositören Patricia Barber kom i kontakt med musik i tidig ålder. Född och uppvuxen utanför Chicago med en jazzsaxofonist till pappa och en bluesångerksa till mamma. “Barbers karriär har präglats av en fullständig ovilja att kompromissa hennes inställning till musik. Hon existerar i en outforskad kreativ värld där hon framgångsrikt trotsar klassificering …. Dessa kännetecken belyser Barbers roll som innovatör och katalysator för musikalisk evolution”. All About Jazz

Patricia har under 30 år givit ut hela arton album under eget namn på skivbolagen Premonition Records och Blue Note Records. Tre av dessa album har sålt över 100 000 exemplar vardera. 2003 tilldelades hon “Guggenheim Fellowship”, och blev därmed den första kompositör som någonsin mottagit detta stipendium. Hon har turnerat världen runt och spelat i allt från konserthus till jazzklubbar och festivaler. När Barber är hemma i Chicago har hon ett välbesökt återkommande måndagsgig på det legendariska Green Mill Jazz Club.

2019 släppte hon det kritikerrosade albumet “Higher”. Musiken levererar ett hav av lugn och kristallklara verk, ibland fyllt av känslor ibland av hopp eller till och med humor. Från en text och musikalisk synvinkel är “Higher” en poetisk pärla som överträffar alla Barbers tidigare verk. Det är riktigt anmärkningsvärt med tanke på att detta är en musiker/kompositör som satt ribban extremt högt för sig själv under tre produktiva decennier! Missa inte detta!

The Patricia Barber Trio

Patricia Barber – p. & s.

Larry Kohut – b.

Jon Deitemyer – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

320kr

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88


     
   Låt mig hjälpa dig promota ditt nästa släpp.
Välkommen till Popmuzik Promotion. Musikpromotion på rätt sätt.


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Patricia Barber – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago