Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Ozzy – Pustervik, Göteborg

18 april, 2020 @ 19:00 23:00

I slutet av februari besökte den hyllade Malmörapparen Osman ”Ozzy” Maxamed Dramaten med sin föreställning “Performance Concert Ozzy” – en avskalad konsert med texterna i fokus. Med nytt material kommer en helt ny version av denna föreställning till Ozzys hemstad Malmö, Göteborg och Stockholm i april. 

Om Ozzy
Redan för fem år sedan beskrev han sig själv som talesperson för en ny generation svenska rappare. Då var en debutsingel på väg, men även om den inte var helt klar gick ryktet om en anmärkningsvärt vass penna med ett ännu skarpare perspektiv, som växte och utvecklades hemma på Bennets väg i Rosengård. Träffsäkerheten i hans musik är omedelbart drabbande. Både i texterna som glöder lika mycket som de blöder av känslor, och i musikens ljudbild som reflekterar den explosivitet och smutsiga känsla han tycker att hans Malmö har.

Debutalbumet Ett Öga Rött (2018) är lika personligt som det är eget. Med Ozzys säregna sätt att rappa på som självklar huvudrollsinnehavare har han skrivit ett nytt kapitel i svensk hiphophistoria och hyllats unisont av både kritiker och publik. ”Att språk och musik kan förändra liv och bli en skottsäker väst som skyddar mot fördomar om vem man kan vara eller bli oavsett bakgrund har sällan varit lika tydligt som här”, skriver Aftonbladets Markus Larsson om Ozzys hyllade debutskiva.

Albumet ”Ett Öga Rött” resulterade i tre Grammisnomineringar och en på P3 Guld 2019. Den hyllade uppföljaren ”SEXAN” (2019) nominerades till en Grammis även den. När han nyligen intog scenen på P3 Guldgalan gjorde han ett mycket hyllat framträdande med superhiten Bråkmakargatan tillsammans med Timbuktu.

180kr
Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
https://pustervik.nu

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Ozzy – Pustervik, Göteborg" A few seconds ago