Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Nubiyan Twist – Oceanen

oktober 23 @ 20:00 23:00

Nubiyan Twist är ett musikkollektiv med rötter i Leeds elektroniska musikscen, som med influenser från ska, soul, funk, reggae, hiphop, dub och jazz skapar en helt unik ljudbild.

”I always jab between the styles” sjunger Nubiya Brandon i låten Dance Inna London. Textraden får nog anses vara en programförklaring. För är det något tiomannabandet från London är bra på så är det att suga upp olika musikaliska genrer och baka samman dem till en organiskt svängig enhet.

De tio musikerna i bandet möttes när de studerade vid Leeds College of Music för några år sedan. Dom gick alla olika linjer men mötes på fester under studietiden och bestämde sig för att testa att spela ihop. Bandet började som en DJ, vocalist och saxofon trio, men växte snabbt till det stora grupp dom är idag. Bandet orkestreras och leds idag av bandets gitarrist Tom Excell.

Debutalbumet Nubiyan Twist kom 2015 och fick mycket uppmärksamhet. Nu i vår släpper bandet sin tredje platta ”Freedom Fables” och ger sig ut på turne igen.

Oceanen

Stigbergstorget 8
Göteborg, 414 63 Sverige
+ Google Map
031-12 00 90
View Plats Website