Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Moto Boy – Pustervik, Göteborg

13 november @ 19:00 - 23:30

Moto Boy (Oskar Humlebo) har släppt musik sedan 2006, och 2019 är året då vi för första gången fått höra honom på svenska. Med ständiga lovord från pressen och med sin starka följarskara har han haft flera “karriärer i karriären” och låtit olika influenser ta plats på skivorna. Idag släpps singeln “Vi kör tills vi dör”, samt offentliggörandet av en turné under hösten där helt nytt material utlovas.

I Moto Boy möts skandinavisk melankoli med Berlins klubbliv i en självklar symbios. Allt toppat med den särpräglade och omisskännliga rösten och den androgyna framtoningen.
Idag släpps nya singeln ”Vi kör tills vi dör” – den tredje i ordningen efter språkbytet i och med singeln “Min stora kärlek”, som släpptes i februari och under våren följts av ytterligare två spår som visar vägen mot det som i höst leder till ett helt album.
“Jag spelade den här låten live innan den var klar, de sista raderna skrevs klart på scen, i stunden med bandet, och hela låten är lite så, som att kasta sig ut utan att titta ner först.”
Moto Boy beskriver språkbytet i egna ord:
”När jag väl öppnade den dörren så var det som om jag hittat en hel våning full av nya rum, jag hittar låt på låt och allt känns intressant och eggande, lite som när jag gjorde min första skiva. Jag tror alla erfarenheter senaste åren, “The feeling of going”, “Vinnaren tar allt – Medborgarbandet”, skivorna i Berlin, turnerandet med Moto Boy och The Cardigans, alla samarbeten med Hans Ek och alla Sveriges symfoniorkestrar, allt hittar helt plötsligt uttryck i musiken genom språkbytet.
Den kanske största överraskningen har varit hur mycket det påverkar mitt sätt att sjunga och skriva, helt plötsligt tar jag ut svängar och höga tonarter på ett nytt vis, allt känns nytt och vasst. Det är som om språkbytet gjort mig helt orädd och jävligt hungrig på nytt”
Under november 2018 gjorde Moto Boy tre jubileumskonserter, tio år sedan släppet av den självbetitlade debutplattan – och kort efter singelsläppet i februari gav han sig ut på en exklusiv miniturné under parollen ”Min Stora Kärlek”. Corren hyllade konserten som mästerlig, Smålandsposten sade att ”Moto Boy gav det bästa” – och till hösten är det alltså dags för honom att återigen inta scener runt om i landet.

”Jag kommer ta med mig Titte och Pikko igen på den här turnén, och ni som var på “A Decade” eller “Min Stora Kärlek”-konserterna vet hur fett det kan bli. Vi kommer spela nya skivan “Stökigt Hjärta” (som släpps i höst) från början till slut, och den här gången lägger vi ribban ännu högre, det kommer bli det bästa vi gjort”

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Moto Boy – Pustervik, Göteborg" A few seconds ago

Detaljer

Datum:
13 november
Tid:
19:00 - 23:30

Plats

Pustervik
Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://pustervik.nu

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!