Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Miriam Bryant – Liseberg, Göteborg

29 maj, 2020 @ 19:00 22:00

Miriam Bryant avslutade i fredags sin hyllade vårturné med en stor final i ett fullsatt Scandinavium. På fredag släpps nya singeln Nån av oss och nu är det klart att hon uppträder på hemmaplan i Göteborg snart igen – den 29 maj intar hon Stora Scenen på Liseberg. – Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka till Stora Scenen och hemmapubliken, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Förra året släpptes EP:n Mi Amor, på vilken Miriam Bryant visade nya sidor av sig själv och sitt artisteri. Albumet är inspelat helt analogt med liveinstrument och för första gången sjöng Miriam nyskrivet eget material på svenska; låtar skrivna ihop med Jocke Berg, Veronica Maggio, Adam Olenius och Maja Francis för att bara nämna några. Släppet innehöll hyllade singlar som Neråt/UppåtDu Med Dig och Blåmärkshårt (Mi Amor) – samtliga har streamats och spelats på radio flitigt.

Ett nytt album, som kommer att föregås av ett antal singlar, släpps under hösten 2020. Redan nu på fredag 13 mars kommer det första smakprovet – Nån av oss. Sida vid sida med att Miriam Bryant släpper ny musik kommer hon också göra ett antal liveframträdanden även i sommar. Den 29 maj uppträder hon på Stora Scenen på Liseberg.

– Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka till Stora Scenen och hemmapubliken, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Miriam Bryant slog igenom redan 2012, när debutsingeln Finders Keepers blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer följde med R&B-präglade pophits som Raised In Rain (vilket även är titeln på debutalbumet) och Push Play. Efter Miriams medverkan i TV-programmet Så Mycket bättre 2015 gick hon från snackis till sensation och samma år blev hon utnämnd till ”Årets Göteborgare”. Sedan dess har hon hunnit legat etta, tvåa och trea på Svensktoppen samtidigt, en bedrift ingen artist tidigare uppnått. Hon har belönats med två Rockbjörnen, ett P3-Guld, gjort ett hyllat Sommar-program i P1 och agerat gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. 

I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, och för bara några veckor sedan medverkade Miriam Bryant i Jills Veranda, där hon gjorde hyllade tolkningar av bl.a Martha Wainwright och Dolly Parton.

Örgrytevägen 5
Göteborg, 402 22 Sverige
+ Google Map
031-400 100
https://www.liseberg.se

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Miriam Bryant – Liseberg, Göteborg" A few seconds ago