Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mipso – Nefertiti, Göteborg

16 november, 2019 @ 18:00 23:00

Hösten 2018 var indie americana-kvartetten ute på ett tre veckor långt segertåg när de för första gången turnerade i Skandinavien. Trots att deras första intryck färgades av november-mörkret, älskade de att spela här och kärleken var ömsesidig. Ett varmt möte med en entusiastisk publik helt enkelt och vi kan med glädje berätta att Mipso återvänder hit i november 2019 för en veckas turné!

Mipso är formade av spänningen mellan liberala Chapel Hill, där de bor och verkar, och de betydligt med lantliga och konservativa omgivningarna i North Carolina. Den akustiska stringband-traditionen möter countryrock och alt-country blandas med traditionella toner från Appalacherna. Ett på många sätt unikt sound som gör Mipso till ett av de mest spännande banden på Americana-scenen just nu.

Trots att de släppte sitt femte album “Edges Run” våren 2018 – är det först under det senaste året eller så som Mipso har blivit ett band som ‘alla’ snackar om. Rolling Stone listade dem bland “Artist You Need To Know” och på AmericanaFest i Nashville 2018 var de ett av de hetaste namn. Med all rätt! Mipso gör musik med rötter i amerikansk folkmusik för nutida publik och har blivit ett stort namn hos indie-publiken med mängder av streams på Spotify.

Jacob Sharp – mandolin & sång

Wood Robinson – bas & sång

Joseph Terrell – gitarr & sång

Libby Rodenbough – fiol & sång


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

240kr

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88
Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Mipso – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!