Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mikael Godée Eve Beuvens Quartet – Nefertiti, Göteborg

3 april, 2020 @ 18:00 23:30

Mikael Godée är en välkänd svensk jazzmusiker som återfinns i band som Änglaspel och Corpo. Eve Beuvens är en välanlitad pianist i både trio- och kvartettformat och en av Belgiens mest intressanta jazzmusiker med sitt intelligenta och nyskapande sätt att musicera. I det musikaliska mötet mellan dem uppstår det något alldeles speciellt och vackert som förstärks tillsammans med de karismatiska och lyhörda musikerna Johan Birgenius och Magnus Bergström.

De jobbar inte så snabbt. Looking forward (2019) är den svensk-belgiska kvartettens andra skiva. MEQ kom 2013, och då hade saxofonisten Godée och pianisten Beuvens då redan filat på sitt samarbete några år. Här har de skrivit fem kompositioner var som de varvar systerligt och broderligt.
Beuvens har en kantig energi i både kompositioner och pianospel, här finns ingen inställsamhet, och när Godée kommer med sin mjukt lyriska syn på tillvaron ställer hon gärna skåpet på tvären. Men Mikael Godée viker inte från sina vida siktlinjer, behåller sin sjungande varma ton i sopransaxen.
Här finns också ett par stillsamma reflektiva stycken där Godée frammanar lite nordiskt ljus vid insjöns strand. Det är denna fruktbara dialektik som gör den här skivan så väl värd att lyssna på. Och förstås att kvartetten är så samkörd, med Johan Birgenius precist tassande cymbaler och basisten Magnus Bergströms detaljrika och samtidigt mjukt kraftfulla basdriv.

Mikael Godée – sx.

Eve Beuvens – p.

Magnus Bergström – b.

Johan Birgenius – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Mikael Godée Eve Beuvens Quartet – Nefert..." A few seconds ago