Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Midge Ure – Pustervik

maj 14 @ 19:00 - 23:00

360kr

KB West Presenterar:
Midge Ure
Pustervik
Datum: 14 Maj 2021
Biljettpris ordinarie: 360 + service
Åldersgräns: 18 år
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00

Midge Ure & Band Electronia besöker Göteborg och Pustervik i maj nästa år med sin The 1980 Tour! För första gången sedan albumet ‘Vienna’ släpptes, kommer plattan att spelas live i sin helhet. Det är också första gången många av låtarna från Visages debutalbum framförs live.

I slutet av 1970talet blåste förändringarnas vindar i Storbritanninen, i samhället, inom politiken, mode och kultur, och det musikaliska landskapet höll på att förändras för evigt. Den gitarrbaserade dominansen som drivit fram rocken och punken började klinga av, samtidigt som synthen signalerade ljudet av framtiden. 1980talet var på gång att explodera och ingenting skulle bli sig likt igen.

Visages single ‘Fade To Grey’ från självbetitlade albumet, samt Ultravox singel ‘Vienna’ blev globala hits som delade den Europeiska estetiken och det elektroniska hjärtat. De två albumen förde det alternativa soundet rakt in i vad som skulle bli normgivande. Båda skivorna skrevs, spelades in och producerades av den store Midge Ure, vilket kom att förändra hans liv.

Hösten 1979 var en springande punkt i min karriär, förklarar Midge Ure. Åren innan hade jag gått från att ha varit ett ‘popband’ (Slik) till ett ‘post punk-band’ (The Rich Kids) till en stand in-gitarrist för Thin Lizzy. Denna höst när jag arbetade med Visage-projektet tillsammans med Billy Currie, blev jag inbjuden att ansluta till Ultravox. Jobbet vi gjorde den vintern med ‘Vienna’ var som ett uppiggande rus av kreativitet jag aldrig upplevt förut”.

“Fyrtio år senare vill jag hylla den här perioden genom att när vi går in i 2020 spela ‘Vienna’-albumet i sin helhet tillsammans med höjdpunkter från det självbetitlade albumet ‘Visage’. Gör mig och mitt Band Electronica sällskap och fira året 1980, som var året då dessa två album släpptes”

Framträdanden av Midge Ure

Detaljer

Datum:
maj 14
Tid:
19:00 - 23:00
Pris:
360kr
https://www.tickster.com/sv/events/2jgtu7w5jk8gaxa/2021-05-14/midge-ure

Plats

Pustervik
Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
View Plats Website