Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mastondon och Graveyard – Liseberg, Göteborg

26 juni, 2020 @ 19:00 22:00

Nu är två hårdrockskvällar spikade i sommar på Liseberg. Amerikanska heavy metalbandet Mastodon och det svenska rockundret Graveyard kommer den 26:e juni. Nyligen återförenade Göteborgsbandet LOK och norrländska metalbandet Raubtier tar plats på Stora Scenen den 8:e juli. – Glad att kunna presentera denna samling hård rockmusik av så här hög klass till Stora Scenen, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Det amerikanska heavy metalbandet Mastodon som bildades 2000 blev snabbt kritikerrosade för sitt unika sound. Deras andra album Leviathan (2004), ett konceptuellt album baserat på Herman Melvilles roman Moby-Dick, blev av flera musikmagasin såsom Revolver och Kerrang! utsett till ”Album of the year”. Framgångarna har fortsatt, både för studioalbumen och på livescenen. Det senaste albumet Emperor of Sands kammade hem en amerikansk Grammy 2018 och på prisgalan Metal Hammer Golden Gods utsåg Mastodon 2017 till “Best Live Band” och alla som har sett bandet live förstår exakt varför. Den 26 juni intar de Stora Scenen på Liseberg för årets enda Sverigespelning.

Det svenska rockundret Graveyard har sedan den självbetitlade debuten från 2007 lockat storpublik och fans från hela världen till bandets genuina och välspelade rocksound – som verkligen bör upplevas live. Förutom att bandet har öppnat för storheter som Guns N’ Roses, Iron Maiden och Deep Purple har de turnerat världen runt. Bandets senaste släpp från förra året är just en liveskiva från bandets två grymma konserter på Pustervik i december 2018. Mastodon och Graveyard spelar på Stora Scenen på Liseberg den 26 juni.

Örgrytevägen 5
Göteborg, 402 22 Sverige
+ Google Map
031-400 100
https://www.liseberg.se
Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Mastondon och Graveyard – Liseberg, Göteborg" A few seconds ago