Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Lee Fields – Pustervik

februari 25 @ 19:00 23:00

”Jag sjunger inte till människor, jag sjunger till deras själar”, säger Lee Fields, soul-sångaren och entertainern som levt ett liv på scenen och på turné sedan 70-talet. Under 2022 kommer nya albumet ”Sentimental Fool” och sjuttioåringen ger sig av den anledningen ut på Europaturné. 

Nordiska Favoriter

Känd som ”the soulman” så äger han verkligen uttrycket ”Soul is a spirit, and this spirit is God’s”.

Är det något som kännetecknar Fields på scenen är det den omisskännliga spiriten: Han springer från sida till sida, svettas och spelar ut hela känsloregistret, iförd oklanderligt guldglittrande kostymer och coola glasögon. 

Den unge Fields ville egentligen bli affärsman men uppenbarelsen av den tidens stora artister fick honom på andra tankar. ”För The Beatles var allt i en och samma box, men The Beatles introducerade att man måste tänka utanför boxen. Det var de som fick mig att vilja bli en entertainer, och när jag sedan såg James Brown i filmen Tami Show, var jag helt säker, det fanns ingen annan väg”. 

Inte överraskande kallas Fields för ”Little JB” på grund av sin både fysiska och röstmässiga likhet med just James Brown.

De allra flesta av Fields sånger och album handlar om kärleken. Låtar som förkunnar om att hitta tillbaka till varandra och förhållandet, så blir Fields både kärlekens predikant och äktenskapsrådgivare men budskapet förs fram genom ett retrosoul-funk-beat som får klubbgolven att gunga. 

”Åskådarna inte bara på en klubb för att dansa, de får också mental styrka av min musik. Det är hela Lee Fields-grejen” säger han om texterna. 

Fields både bemästrar och balanserar konsten att modernisera sitt uttryck och samtidigt bevara den originella ljudbild från den gyllene soul-eran. Med sina futuristiska  scenkostymer inspirerade av David Bowie och de stadigt transformerande ljudbilderna så är Lee Fields mannen som ständigt fortsätter att göra soul relevant och full av både nya visioner och vibrationer.

Pustervik

Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Favoriter Apple Music
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.