Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Laibach – Pustervik

februari 15 @ 19:00 23:30

Pionjärerna Laibach är tillbaka med nytt material och återvänder 2022 till Göteborg med sin turné ’The Coming Race 2022 Tour’!

Den slovenska gruppen Laibach grundades i industristaden Trbovlje, samma år som dåvarande Jugoslaviens ledare Tito dog. Bandet har genomgående motsatt sig etiketter av alla slag, vare sig ”industrial”, rock eller techno; de vill få lyssnaren att tänka, dansa och marschera till samma musik. Laibach är det mest internationellt hyllade bandet från ex-kommunistländerna i Centraleuropa och ett av de mest gåtfulla, profetiska och autentiska i världen.2015 skrev de historia då de som första västerländska rockband någonsin uppträdde i Nordkorea. Extraordinära tolkningar av låtar från världsberömda ”Sound of Music”-musikalen som spelades för nordkoreanska partieliten. 

I år kan Laibach stoltsera med 40-årsjubileum som de uppmärksammat med boxen Revisited, vilken bland annat innehåller debutplattan i nya versioner samt ett live-album som spelades in 2012 i Velenje Coal Mines, 200 meter under jord. 

Nästa år släpper Laibach nytt album, musik skapad för musikalen ”Wir sind das Volk” (We Are The People), baserad på texter av den kända tyska författaren och poeten Heiner Müller. Laibach kommer att framföra ett urval av låtar från denna musikal på kommande turné. Vi kan dessutom förvänta oss några andra överraskningar i konsertprogrammet, men du kan också vara säker på att det blir många godbitar från deras stora katalog.

Pustervik

Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
View Plats Website