Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kalasturnén 2022 – Bananpiren

juli 29 @ 17:00 23:00

Ett kittlande, dynamiskt och generationsöverbryggande sommaräventyr väntar när bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard, GRANT, Esther, Klara Keller och GERD samt kanske en och annan gäst gör gemensam sak.
Klassiska paketturnén Kalas återuppstår i juli och augusti för att fira livemusikens återtåg efter nedstängning och restriktioner.
Men mest av allt handlar det om att såväl artister som publik ska känna gemenskap, ha kul och uppleva överraskningar. Annars vore det ju knappast Kalas – industrisemesterns pop- & dansfest.

Den 30:e juli kommer kalaset till Bananpiren, Göteborg och även om ingen av spelningarna sker på vår scen kommer Pustervik vara med på ett hörn! Det ser vi mycket framemot!

Ett kringresande kalas. Tio akter. Tio städer.
De inblandade artisterna på årets Kalasturné reser tillsammans i en turistbuss mellan gigen runtom i sommar-Sverige. Nya bekantskaper kommer uppstå, gamla vänskaper återknytas, samarbeten inledas och ingen är särskilt mycket mer headline än någon annan trots att etablerade stjärnor varvas med yngre förmågor.

Kalasturnén 2022 – medverkande band och artister:

bob hund
Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet. bob hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen. bob hund var som valp med på den allra första Kalasturnén 1997 och har även titeln som den akt som spelat flest gånger på festivalen genom åren. 
 
Markus Krunegård
Prinsen av Peking debuterade med indiebandet Laakso i början av 00-talet för att 2008 slå igenom på allvar med soloalbumet ”Markusevangeliet”. Nio album, några EP:s och fler hitsinglar än de flesta svenska artister kan räkna till senare har Markus Krunegård gått från stor till större. Lägg därtill P3 Guld-priser, Grammis-nomineringar och medverkan i Så mycket bättre. Han har sålt ut turné efter turné och satt en helt egen standard för hur pop på svenska ska låta. Markus Krunegårds musik slår en brygga från det alternativt utmanande till det folkligt tillgängliga. Helt i Kalas anda!

Cherrie
Sveriges souldrottning på fler än ett sätt. Självklart musikaliskt, hon har prisats i både P3 Guld och Grammis, men också som förebild. Hon lyfter gärna fram sina rötter, visar ständig support för sin hemort och visar vägen för den yngre generationen. 2016 kom debutalbumet ”Sherihan” med låtar som ”Lämna han”, ”Tusen stjärnor” och ”Aldrig igen” (sistnämnda som också fick ett gästspel av självaste Stormzy, vilket senare ledde till att Cherrie var support till den brittiske grimestjärnan under hela hans europaturné). Hösten 2021 ledde hennes medverkan i Så mycket bättre till ett ännu bredare folkligt genombrott. 

Johnossi
Ett av Sveriges mest explosiva och hyllade liveband. Johnossi är en upptrissad duell om att ta mest plats. Ossi med trummorna och John med gitarren. För att ha en chans bli hörd när bandet gjorde sina allra först rep kopplade John in sin akustiska gitarr i en förstärkare och det var där som duons originalsound kom till. 2022 är Johnossi aktuella med sitt sjunde album, ”Mad Gone Wild”, som släpptes i februari. Ännu ett kvitto på att den dynamiska duon med enkla medel kan skapa ljudväggar lika episkt mäktiga som febrigt nerviga. Bandet kommer att släppa ytterligare ny musik innan sommaren.

David Ritschard 
Med albumet ”Blåbärskungen” som släpptes hösten 2021 blev David Ritschard en av Sveriges mest omtalande nya artister. En sådan där röst som man inte visste att man saknat förrän man hört den. En karismatisk karaktär med en sprudlande begåvning för att skriva drabbande texter och framföra dom med den djupaste inlevelse. Tillsammans med kompbandet Krokodiltårarna bjuder Ritschard live på en medryckande, ösig upplevelse som inte lämnar någon oberörd. 

Gina Dirawi
Gina Dirawi var en av våra medialt mest synliga personer men drog sig undan när hat och hot begränsade hennes liv. Nu satsar Gina Dirawi på musiken, som varit hennes hem så länge hon kan minnas. Gina Dirawi hade spelat in musik flera gånger tidigare och för sex–sju år sedan även gett ut några singlar, men det först när hon kom i kontakt med teamet Björn Yttling (Peter Bjorn and John) och Freja Drakenberg som alla bitar föll på plats. Resultatet är debutalabumet ”Meet Me in Jannah” som släpptes i början av året. 

Esther
Under ett jam på den dansk musikfestival med Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) och självaste Justin Vernon från Bon Iver testade Esther att för första gången sjunga och spela vibrafon samtidigt. En tillfällighet som ledde till att den unga artisten med ens hittade sitt uttryck. Med vibrafonen som grund debuterade hon som soloartist 2019, i samarbete med nämnde Winnberg. Samma år åkte hon på turné som support till såväl Deportees som Amason. Känslig, uppriktig pop med framtiden för sig.

Klara Keller 
Hon har såväl sjungit på Håkan Hellströms album ”Rampljus” som gästat Kites spelning på Kungliga Operan. 22-åriga Klara Keller har med sin unika röst, vemodiga melodier och poetiska texter hittat en nerv och ett sound som känns såväl unikt som tidlöst. I likhet med inspirationskällor som Yoko Ono och Marie-Louise Ekman dras Klara Keller till det icke-perfektionistiska, skitiga och till ett frisinnat konstnärskap med många olika beståndsdelar.  

GRANT
GRANT, eller Alma Caroline Cederlöf som det står i passet, debuterade 2018 med kritikerrosade albumet ”In Bloom”. Hennes urstarkt själfulla röst och sorgset dramatiska pop har resulterat i både P3 Guld- och Grammis-nomineringar. 2020 kom EP:n ”Vertigo” och GRANT har under de senaste månaderna släppt ett par fina singlar som kommer mynna ut i albumet ”Truth & Consequences” (release 20 maj). Hon har hyllats stort även internationellt. GRANT har turnerat med såväl Tove Styrke som alldeles nyligen med Albin Lee Meldau på hans svenska arenaturné.

GERD
Debuterade stort med singeln ”Lies For a Liar”, som blivit tokhyllad av kritiker både hemma och internationellt. GERD har beskrivits som en unik sammansvetsning av Lana Del Rey, Lorde, Adele and Billie Eilish. Efter ett storslaget liveframträdande på Musikförläggarnas Pris uppträdde GERD Together For A Better Day-konserten i Avicii Arena då Sveriges artistelit uppmärksammade ungas psykiska hälsa. GERD gör ett exklusivt inhopp på Kalas när turnén når Stockholm.

Bananpiren

Frihamnen
Göteborg, 417 55 Sverige
+ Google Map