Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kaja + Kraken Shanty Band – Studio HPKSM, Göteborg

28 november, 2019 @ 19:30 - 23:30

Klubb Ankaret lyser upp höstrusket med glad och fin musik från trion Kaja och Kraken Shanty Band!

KAJA
Albumaktuella trion Kaja, som nyligen fyllt tonåring, låter sin musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser.

Kajas hjärta har alltid slagit lite extra för östeuropeisk, rumänsk och balkansk folkmusik men gruppen har sedan starten sökt ett eget musikaliskt språk som rymmer mycket mer. Nu släpper de sitt fjärde album Origo som är en hyllning till livet och döden, resan och evigheten. Influenserna hämtar Kaja liksom tidigare i klezmer och östeuropeisk folkmusik, tango och konstmusik men på Origo finns även nya spår av pop, electronica och västafrikanskt mixat med keltiskt! Allt i ett suggestivt, utvidgat och filmiskt ‘kammarsound of Kaja’.

Kaja har turnerat världen över, samarbetat med poeter, konstnärer och vissångare samt gjort musik till film och teater. Tidigare album är Krackel (2007), Rust (2010) och Tre Trappor Upp (2013) samt Midvintervaka (2012) i samarbete med gruppen Tetra. Livet Nord (numera boende i Siljansnäs!) utsågs till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan 2015.

Livet Nord – Violinquinton
Camilla Åström – dragspel, piano
Daniel Wejdin – kontrabas

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

KRAKEN SHANTY BAND
Kraken Shanty Band får nackhåren att resa sig av välbehag med sina mäktiga och intima versioner av klassiska maritima sånger och arbetssånger, s.k. shanties, samt instrumental folkmusik från olika delar av världen varvat med berättelser. Musik som minner om livet till sjöss. Genuint, kraftfullt och innerligt!

Det var under Ostindiefararen Götheborgs Kina-seglats för många år sedan som fröet till Kraken Shanty Band såddes. Musikerna tillika världsomseglarna Henrik Alling och Henrik Wallgren jobbade på skeppet och fann varandra, i arbetsgemenskapen och i den mäktiga sången och det kosmopolitiska musiklivet ombord. Väl hemma i Sverige igen bildade de Kraken Shanty Band som i dag är ett av Skandinaviens absolut främsta shanty-band.

Våren 2016 släppte Kraken Shanty Band albumet Pull Down Below.

Henrik Alling – sång och gitarr
Henrik Wallgren – sång och gitarr
Henrik Cederblom – mandolin, gitarr, fiol och sång
Finn Björnulfsson – slagverk och sång
Livet Nord – fiol och sång

KRAKEN är ett havsmonster i främst norsk och isländsk fiskar- och sjömanstradition. Det framträder främst som en gigantisk bläckfisk, antingen åtta- eller tioarmad


Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Kaja + Kraken Shanty Band – Studio HPKSM,..." A few seconds ago

Detaljer

Datum:
28 november, 2019
Tid:
19:30 - 23:30
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/369084390684216/

Plats

Studio HPKSM
Storgatan 22
Göteborg, 411 38 Sverige
+ Google Map
Telefon:
070-956 96 24