Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Josefine Cronholm – Nefertiti, Göteborg

2 november @ 18:00 - 23:30

220kr

Presenteras i samarbete med Knutpunkt Nefertiti

Den flerfaldigt prisbelönta Josefine Cronholm, en sångerska vars röst är klar, fyllig och vacker!
Josefine föddes i Sverige och betraktades tidigt som en supertalang. 1995 blev hon antagen till det Rytmiska Konservatoriet i Köpenhamn och har sedan dess kallat Danmark för sitt hem. Under sin period på konservatoriet introducerades hon för (och började samarbeta med) den berömda brittiska pianisten och kompositören Django Bates. Under samma tid bildade hon sin grupp IBIS, med vilken hon släppt två album på Stunt Records: WILD GARDEN (2001), och HOTEL PARADISE (2003). År 2001 började hon arbeta med slagverkaren Marilyn Mazur (Miles Davis), vilket resulterade i Mazurs inspelningar FLAMINGO SKY (2014), och ALL THE BIRDS (2002). Josefine har under åren delat scen med många välkända artister som bland annat Kenny Werner, Kirk Knuffke och Jacob Fisher, hon kan höras på cirka 30 album med populära band som String Swing och The New Jungle Orchestra. Hennes tidigare album, SONGS OF THE FALLING FEATHER, släpptes på det tyska skivbolaget ACT 2011 till glödande internationella recensioner.

Nu presenterar Josefine sin fjärde soloskiva, EMBER, som bekräftar att hon också är en utmärkt kompositör. Som Peter Quinn från Jazzwise en gång skrev: “Som de bästa novellerna har Cronholms låtar förmågan att trolla fram en hel värld.” På EMBER reser lyssnarna från låt till låt och värld till värld, med Josefine som den ultimata guiden, berättaren och navigatören. Cronholm är i sällskap med några av hennes mest lojala och hängivna musiker, Lisbeth Diers, som återigen låter som den underbara slagverkare och trummisen hon är; Makiko Hirabayashi, visar hur vackert och oväntat ett piano kan hanteras; Torben Snekkestad, en mästare över allt han blåser i, här hörs han på saxofon, klarinett och trumpet; och Thommy Andersson, en av vår tids mest framstående skandinaviska basister.

Josefine Cronholm – s.

Lisbeth Diers – tr.

Makiko Hirabayashi – p.

Joakim Milder – sx.

Thommy Andersson – b.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00
Pris: 220 kr

Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 110:-. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Josefine Cronholm – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago

Detaljer

Datum:
2 november
Tid:
18:00 - 23:30
Pris:
220kr
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2401880310049216/

Plats

Nefertiti
Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-774 00 88

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!