Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Jakob Hellman – Liseberg

september 2 @ 19:00 21:00

Förra året släppte Jakob Hellman sitt efterlängtade andra album ”Äntligen borta”, mer än 30 år efter succédebuten 1989. 2020 skulle han gjort en konsert på Liseberg och nu står det klart att han i stället kommer till Stora Scenen den 2 september i år. – Jakob Hellman har för evigt skrivit in sig själv i svensk pophistoria, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Med sitt debutalbum ”…och stora havet” 1989 skrev Jakob Hellman om spelreglerna för svensk pop. Han introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli. Albumet har flera gånger utsetts till den bästa svenska skivan någonsin. Men efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken. Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären var Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

Nu är det dags för en ny berättelse. Berättelsen om Artisten som försvann har nu ersatts av Artisten som kom tillbaka. I över 30 år fick fansen vänta. Men förra året släppte Jakob Hellman sitt andra album, ”Äntligen borta”.

Den 2 september är det dags för Jakob Hellman att inta Stora Scenen på Liseberg.

– Jakob Hellman har för evigt skrivit in sig själv i svensk pophistoria. Jag ser mycket fram emot att höra både nytt och gammalt material från Stora Scenen i september, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Liseberg – Stora Scenen

Örgrytevägen 5
Göteborg, 402 22 Sverige
+ Google Map
031-400 100
View Plats Website