Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ivan Ave – Nefertiti

november 25 @ 18:00 23:00

Ivan Ave är undantaget. Norska MC:s som rappar på engelska och gör ett tydligt avtryck på den internationella hiphopens undergroundscen hör inte till vanligheterna. Men Eivind Øygarden – aka Ivan Ave – har nått dit. Nu kommer fjolårets vinnare av Spellemannprisen till Göteborg för en konsert på Nefertiti 25e November.
Genom att kombinera tyngden från jazz-fusion med 90-talsinspirerad rap och textteman från hans egna universum har Ivan Ave karvat ut en helt egen nisch. Och till sin hjälp har han tagit in världsklassproducenter som Mndsgn, Dâm- Funk, Kiefer and Kaytranada.
Ivan Ave är uppväxt i Telemark i Norge – ett område som är mer känt för hajkande, litteratur och folkmusik än rap. Han signades 2014 av Berlinbaserade Jakarta Records och gav ut EP:n ”Low Jams”.
Sen dess har Ivan figurerat i flera olika projekt samt släppt tre fullängdare som alla har varit präglade av hans personligt utmärkande sound. Han har även intagit såväl klubbar som festivaler runtom i världen, både på egen hand och tillsammans med hans jazzkvartett.
Ivan Aves senaste album ”Double Goodbyes” släpps i april 2020 och innehåller inhopp från bland andra Sasac, Byron The Aquarius and Joyce Wrice. Skivan känns nästan som ett uppbrott från hans raprötter, men den innehåller även nya, spännande infall som etablerar Ivan i ett mycket bredare musikaliskt sammanhang än de han tidigare har figurerat i.
”Double Goodbyes” fick ett strålande mottagande och då det norska musikåret skulle sammanfattas stod Ivan Ave som välförtjänt vinnare av Spellemannprisen i kategorin Rnb/Soul.

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88