Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Iris Bergcrantz – Nefertiti

april 27 @ 18:00 23:00

Iris Bergcrantz tolkar Olle Adolphson – Släpper nytt album och åker på turné i Sverige, Danmark och Tyskland!

Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz röst har beskrivits som känslofull, klangrik och vacker. Till våren 2022 släpper hon albumet Trasighet och Fransar. Här har hon valt sina favoritkompositioner av Olle Adolphson, och albumet blir ett resultat av hennes personliga röst i storslagna arrangemang, i samband med Olle Adolphsons otroligt unika sångskatt. Första singeln ifrån albumet släpps den 11 februari och imorgon fredag den 28 januari vid 10.00 släpps Iris releaseturné där både Tyskland, Danmark och Sverige finns med på listan.

Releaseturnén präglas av dynamisk bredd och rymmer stråkkvartett såväl som jazzkvartett. Publiken kan förvänta sig kammarmusik kombinerat med temperamentstfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid.

-Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att djupdyka in i Olle Adolphsons musikaliska värld. Jag har alltid beundrat honom, och min beundran har bara växt i takt med att att jag grävt ner mig i hans låtar och texter. Jag ser verkligen fram emot att turnera med detta material berättar Iris Bergcrantz

Iris har släppt två album i eget namn: ’Different Universe’ och ’Young Dreams’ som båda mötts av fantastiska pressrosor. Young Dreams blev nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020, samt utnämnts i Lira Musikmagasin såväl som i Jazz Station (Jazz Bossa and Beyond) till Årets Vokala Jazzalbum.

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88