Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Iiris Viljanen – Nefertiti

december 17 @ 19:00 23:00

En finsk jul

“Kommer du till julen 
kommer du då hem 
tillbaks till landet
där du blev till för länge sen”

Ingen låt sätter ord på känslan inför julen lika hjärtskärande som Iiris Viljanens »Brevväxlingar«. Nu kommer hela det kritikerrosade albumet »En finsk jul« äntligen att framföras live. Missa inte denna unika möjlighet att uppleva julens vemod i grupp!

»En finsk jul« fångar känslan av storhelgen. När allting stannar upp för några dagar, och man träffar – eller inte träffar – sin familj. När man tänker lite extra på de som gått bort och inte finns med oss längre. Känslan av tiden som går och har gått.

Iiris med band spelar klassiska finska jullåtar i ny tappning varvat med modern nyskriven jazz. Det svenska och finska språket blandas sömlöst med varandra. Det blir sirligt pianospel och virtuosa flöjtmelodier, varma toner från kontrabas och slagverk.

Live kommer albumet att växa och bli en ännu större upplevelse. En stämningsfull konsert som inte räds armod och elände. Fast kanske kan också eländet kännas lite lättare att hantera med lite fin finsk musik i öronen, och med en kopp stark glögg i handen.

Medverkande
Iiris Viljanen: piano, sång 
Felisia Westberg: kontrabas 
Mischa Grind: slagverk 
Lisa Grotherus: klarinett
Nils Berg: klarinett, tvärflöjt, saxofon

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88