Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

HENNING – Pustervik

maj 13 @ 19:00 23:30

Henning har mejslat ut en alldeles egen nisch i det svenska musiklandskapet under de senaste åren. Debutalbumet ”Galileo” (2018) och uppföljaren ”Nätter utan dagar” (2019) fann snabbt en plats hos alla som saknat en sparsmakad gitarrhjälte med snillrika texter och fästande refränger. Sonic Magazine kallade ”Nätter utan dagar” för ett album som ”verkligen tar hand om den som tar sig tid” – en målande beskrivning av Hennings musikaliska värld. 

Tidigare i år kom tredje albumet, ”Under träden” från vilket singlarna ”Rock N Roll” och ”Första gången” snurrat flitigt på radio. Användandet av trummaskiner och en produktion som fusionerar nu och då skapar nya dimensioner och utveckling, även i ett landskap där mycket är bekant. Det är fortfarande det starka låtmaterialet som står i fokus. 

För att citera Aftonbladets Håkan Steen: ”Älskar att någon 2020 skriver en refräng som ”Rock’n’roll har räddat mig igen” och ”Henning känns mer än redo för en större publik” 
Under 2021-2022 är Henning aktuell med två plattor som rullas ut parallellt och släpps på samma dag – men som till sitt innehåll och karaktär visar upp två olika sidor av artisten. ”Blå Lotus” heter den ena, som kan ses som en uppföljare till ”Under Träden”. Finurliga poplåtar av klassiskt Henning-snitt. 

”När jag var 13 år fick jag en 4-kanals kassettporta, och jag började genast spela in melodier som dök i huvudet. Det har jag gjort sen dess, på olika sätt och med olika personer, men det är nästan alltid melodierna som kommer först, vare sig det är musik med eller utan text.”

Pustervik

Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
View Plats Website