Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Hederos & Hellberg – Stora Teatern

december 3 @ 19:00 22:00

Mattias Hellberg och Martin Hederos är tillbaka som duon Hederos & Hellberg

Mattias och Martin, bördiga från Karlstad, Värmland, spelade tillsammans i rockbandet Nymphet Noodlers. Hederos & Hellberg blev en musikduo som var aktiv från början av 2000 till 2003. Duon släppte två fullängdsalbum, en EP och en liveplatta.

Den självbetitlade debutskivan släpptes 2000 och innehöll åtta spår bestående av covers på väl utvalda rocklåtar i avskalade versioner, med Martin Hederos på piano och Mattias Hellberg på sång och munspel. Året därpå kom uppföljaren Together in the Darkness som innehöll en blandning av covers och eget material. Hederos & Hellberg turnerade flitigt i Skandinavien men även i Europa där de också fick strålande recensioner i media.

Mot slutet av 2002 bestämde sig Hederos & Hellberg för att avsluta sitt samarbete och gjorde ett antal avskedsspelningar i Sverige & Norge. Den sista spelningen genomfördes den 13 januari 2003 på ett utsålt Göteborgs Konserthus. Om den spelningen skrev manusförfattaren till bland annat prisbelönta tv-serien “Upp till kamp”, Peter Birro, så här: “Det var något med Martin Hederos vemodiga och ömsinta piano som fick varenda lågmält dröjande ton att kännas som en ömsint beröring. Mattias Hellbergs sorgsna röst kom nära, gav gamla låtar ny mening, fick texter som tidigare inte berört mig, att plötsligt öppna sig och avslöja svindlande bråddjup. Det var mästerliga tolkningar som vida överträffade originalen. De förtrollade en stor publik, som törstade efter mer”. Konserten gavs senare ut som livealbumet Bless Me. 2008 gjorde duon ännu en konsert, på musikfestivalen Way Out West i Göteborg.

I år 20 år efter Together in the Darkness, kom uppföljaren Tillsammans mot ljuset. Med nytt material på svenska, inspelat på samma plats som sist, klassiska Silencestudion i Koppom, Värmland. Mikael Herrström och Anton Sundell har varit huvudsakliga inspelningstekniker. Mikael Herrström mixade. Frida Hyvönen och Christian Kjellvander gästar på låtarna Puff och titelspåret Tillsammans mot ljuset. Alla låtar är skrivna av Hederos Hellberg utom Din hand, som är en cover på Robert “Strängen” Dahlqvists låt från 2018.

Arrangör: Frihamnen Event & Luger

Stora Teatern

Kungsparken 1
Göteborg, 411 36 Sverige
+ Google Map
031-368 32 99