Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Göteborg Jazz Orchestra + Georg Riedel – Stora Teatern

april 28 @ 19:00 22:00

Välkommen till ett musikaliskt äventyr på Stora Teatern med Göteborg Jazz Orchestra, Georg Riedel … och härliga gäster!

Välkomna till en kväll som bjuder på en föreställning med humor, jazz och all möjlig musik i en salig blandning. Tillsammans med legendaren Georg Riedel lotsas vi genom en föreställning om musik och jazz från förr till nu. Vi gör nedslag i jazzen som
underhållning, svängande konstform och med förgreningar till all slags musik. Självklart gör vi även ett besök till den svenska varianten med folkton och visa. Kvällen leds av en musikalisk humorartist, som själv har en varm relation till jazz och musik.

Georg Riedel – 88 år gammal men ständigt aktuell och otroligt kreativ. Komponerar dagligen (!) och har nyligen skrivit flera högklassiga kompositioner till Göteborg Jazz Orchestra till stor inspiration för bandets egna kreatörer.

Georg förkroppsligar och har satt prägel på den svenska jazzen som musiker, stilbildare och musikskapare. Som musiker har han spelat med de största – Arne Domnérus, Monica Z, Jan Johansson i Sverige och t ex Dizzy Gillespie internationellt.

Via den speciella blandning av folkmusik och ”Jazz på svenska” som han gjorde tillsammans med pianisten Jan Johansson fördes folkmusiken in i jazzen och blev oerhört populär. Folkkärt är också Georgs barnvisor till Astrid Lindgrens filmatiseringar såsom Idas sommarvisa eller musiken till Alfons Åberg av Gunilla Bergström. Superaktuell med flera skivor, turnéer, priser (Jazzkatten nyligen) och intervjuer i alla möjliga media.

Göteborg Jazz Orchestra  har sedan starten för tre år sedan samlat stadens bästa jazzmusiker under mottot “Jazz är kul”.

GJO främjar jazzen i Göteborg genom att till publiken presentera bra musik med stor spelglädje, skapa ny musik och uppmuntra unga, nya förmågor. Bandet har sin grund i en ”Monday Night Jazz”-tradition och sträcker ut samarbets-händer till musiker och kreatörer, kulturinstitutioner och ungdomar.

Samarbetet med Georg Riedel har även gett upphov till en fullsatt konsert på Kulturkalaset 2021 och en inspelning . Bandet har även ett fint samarbete med jazzälskaren och skådespelaren Tomas von Brömssen som också resulterat i inspelning och konserter. Humor, musik och underhållning hör ihop.

Stora Teatern

Kungsparken 1
Göteborg, 411 36 Sverige
+ Google Map
031-368 32 99