Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gösta Berlings Saga + Givana – Fyrens Ölkafé

maj 14 @ 18:00 23:00

GÖSTA BERLINGS SAGA
Gösta Berlings Saga är Sveriges ädlaste och mest obskyra fanbärare av instrumental progressiv rock i begreppets rätta bemärkelse – nyskapande, filmiskt och ödesmättat – stundom hoppfullt, stundom nattsvart. Med en enträgen vilja att utvecklas och utmana sig själva och lyssnarna har bandet på sex album nosat på influenser som Goblins känsla för mörker och stämning, Klaus Schulzes monotona synt-arpeggion, en liten dos av Univers Zeros allvar och en nypa från Magmas alla sidoprojekt för att sedan koka ihop allt till ett eget universum. Lägg till moderna influenser som Watain, Peder Mannerfelt och Tonbruket så blir resultatet ännu mer intressant.

GIVANA
Givana är ett Göteborgsbaserat musikprojekt bestående av trion Pablo Copa, Anastasia Grivogiannis och Vendela Neij.
Projektet började under sommaren 2018 när de två vännerna, Vendela och Anastasia, bestämde sig för att kombinera Vendelas kärlek till att skriva lyrik med Anastasias glädje i att skapa melodier. Naturligtvis spenderade vännerna större delar av sommaren ihop, antingen i Slottskogen, vid Delsjön eller (som de flesta gångerna) i en liten lägenhet belägen vid Prinsgatan, där de skrev låtar. Sedan Pablo, som sedan tidigare ändå var en given del av deras umgänge arbetade som musiker och producent, bestämde han sig för att ansluta sig till projektet. Efter en blöt kväll på Andra Långgatan bestämde de sig för att namnge projektet Givana.
Soundet är melankoliskt, drömmigt, experimentellt poppigt och inspirerad av syntpopen från 80-talet. Låtarnas teman handlar främst om att hantera livets upp- och nergångar. Bandet hoppas att de som lyssnar kan finna tröst i att veta att de inte är de enda konstiga människorna där ute som försöker hitta en väg genom dagen.

ENTRÉ: 18:00
GIVANA: 19:00
GÖSTA BERLINGS SAGA: 20:00
INTRÄDE: 180 Kr – Swish 123 498 54 12 (Skriv GBS + namn på gäst som meddelande).

Fyrens Ölkafé

Stigbergstorget 1
Göteborg, 414 63 Sverige
+ Google Map
031-42 52 23
View Plats Website