Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Frank Gambale – All Star Band – Nefertiti, Göteborg

26 mars, 2020 @ 18:00 23:30

Grammisvinnande gitarrvirtuosen Frank Gambale tog musikscenen i L.A med storm under tidigt 80-tal. Han är hjärnan och händerna bakom mycket av den “sweep picking” vi har hört. En teknik som Gambale, för att uttrycka sig milt, har födjupat sig i, skrivit böcker om och som än idag fortsättar att inspirera generationer av musiker inom allt från jazz till metal.

Frank Gambale är en av de bästa gitarristerna inom sin genre, att höra honom live är en upplevelse utöver det vanliga. Han rör sig smakfullt i stilar så som rock, jazz, funk, R&B och latin med ett kraftullt och tekniskt spel fullt av finess.

Frank har spelat med de flesta, han var bland annat med i det banbrytande Chick Corea Elektric Band. “Everything you touch with your guitar turns gold – always has.” – Chick Corea.

Till Nefertiti kommer han med ett fantastiskt gäng som på senare år kommit att bli hans band. Keyboardisten George Whitty en brilliant solist. Hadrien Feraud är en av de mest omtalade bassisterna som vi hade nöjet att ha på Nefertitis scen för inte alls så länge sedan med Dean Brown. Trummisen Gergo Borlai är även han ett namn att lägga på minnet, se fram emot imponerande solon!

Här har vi en grupp som kommer att ge allt, ren energi, allt en fusion-älskare önskar och behöver! Missa inte detta!

Frank Gambale (Chick Corea, Jean-luc Ponty) – g. & s.

George Whitty (Brecker Brothers) – keys.

Hadrien Feraud (Chick Corea) – b.

Gergo Borlai (Tribal Tech, Al DiMeola) – tr.

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Frank Gambale – All Star Band – Nef..." A few seconds ago