Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Einstürzende Neubauten – Liseberg

september 17 @ 19:00 21:00

Pionjärerna inom den industriella musikscenen, Einstürzende Neubauten, är kända för att tänja gränserna för vad som är musik och ljudkonst. För att fira 40 år som band släppte de 2020 ett nytt album ”Alles in Allem”. Den 17 september kommer den experimentella Berlingruppen till Sverige och gör en exklusiv spelning på Liseberg. – En drömbokning, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg. 

Gruppen bildades 1 april 1980 i Västberlin och när debutalbumet Kollaps släpptes året därpå blev det en frontalattack mot alla konventioner inom ljud och tidigare sätt att lyssna på musik. Gruppens sound föddes ur bland annat en brist på pengar, något som ledde till att de olika instrumenten utgjordes av upphittade och hemmagjorda objekt. Metallskivor, borrar, hammare och en ”icke-röst” som formade utdrag av tyska ord och som skapade nya ljud. Även professionell studioutrustning användes på helt nya sätt. Denna icke-konformistiska mix utgjorde grunden till vad som skulle bli en helt ny bild av vad musik är. De kommande albumen blev milstolpar inom den industriella musikscenen och Einstürzende Neubauten har under flera decennier fortsatt influera artister, filmmakare och popkulturen i stort.

Under 2020 firade Einstürzende Neubauten 40 år och släppte det nya albumet ”Alles in Allem”. Genom sitt unika sound har bandet en förmåga att ständigt på nytt manifestera samtiden i sin musik. Genom en tidig form av crowdfunding har de bibehållit sin frihet och även involverat sina fans i den kreativa processen och skapandet av det nya albumet. Förutom nytt albumsläpp skulle bandet ha gett sig ut på en stor turné till sommaren 2020, som på grund av pandemin blev inställd. Den 17 september i år kommer de äntligen till Liseberg för en exklusiv Sverigespelning på Stora Scenen.

– Detta är såklart en drömbokning, få band har en sådan kultstatus som Einstürzende Neubauten. En Sverigespelning är efterlängtad och det är riktigt kul att det blir just på Liseberg, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Liseberg – Stora Scenen

Örgrytevägen 5
Göteborg, 402 22 Sverige
+ Google Map
031-400 100
View Plats Website