Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Don McLean – Lorensbergsteatern

oktober 18 @ 20:00 23:00

I höst firar en av världens största låtar 50 år; “American Pie” av sångaren och låtskrivaren Don McLean. En låt med en väldigt speciell plats kulturellt och i musikhistorien, som bland annat tolkats av Madonna, parodierats – på ett vördnadsfullt sätt – av Weird Al Yancovic och vars textinnehåll och innebörd debatterats i oändlighet.

När den drygt 8 och en halv minut långa låten släpptes var det den längsta låten någonsin som nådde förstaplatsen på amerikanska Billboardlistan, som den dessutom toppade i fyra veckor i sträck. Den har nått platinastatus i Storbritannien och trippel platina hemma i USA och sålts och streamats miljontals gånger om sedan den släpptes 1971.

Låten har varit ständigt aktuell genom åren och kunde till exempel nyligen höras i Marvelfilmen Black Widow. Don McLean själv förärades dessutom så sent som nu i somras med en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

I oktober 2022 kommer Don McLean till Sverige för tre spelningar. Egentligen var turnén tänkt att sammanfalla med 50-årjubileumet, men har skjutits fram på grund av pandemin.

Lorensbergsteatern

Karl Gerhards plats 1
Göteborg, 412 54 Sverige
+ Google Map
031-708 62 00