Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Dolce + Support – Pustervik

maj 21 @ 20:00 23:00

Dolce (Anna Levander och Leopold Nilsson) debuterade 2014 med låten ”Hand i hand”. Året därpå släppte de sin första EP ”Gröna Höjder” och 2017 kom det kritikerhyllade debutalbumet ”Av liv och grönska”. Efter ett par års tystnad är bandet nu tillbaka med ny musik. Första smakprovet var singeln ”Skyll Dig Själv” från duons hyllade album ”Ur Aska” finns ute nu.

Vi bildade Dolce 2014. Fem år som band och vänner har passerat. Med Dolce fick vi möjlighet att resa, skapa musik, träffa nya människor och arbeta med våra idoler. Projektet föddes ur nyfikenhet och skaparlust.

Efter två år som Dolce uppstod en märkbar friktion. Vi hade svårt att komma överens om hur saker skulle göras, hur saker skulle låta och hur Dolce skulle utvecklas. Vi blev ovänner. Musiken, som varit stommen för oss, blev allt mer sekundär och hamnade bakom vardagligt tjafs. Det som tidigare gjort att vi kompletterat varandra kreativt förvandlades till irritation, som späddes på av en allt större press utifrån och inifrån. Det enda vi till slut var överens om var att Dolce borde läggas ner. Ett beslut som var oerhört sorgligt och tungt, då Dolce blivit en så stor del av våra liv.

Vi släppte taget om Dolce och accepterade tanken på att det inte längre skulle vara en del av oss. Det var en smärtsam process men också en lättnad. Ständig friktion ersattes av en tomhet som var överväldigande, men som också gav utrymme för oss att tänka fritt igen.

Efter en tid, när vi vant oss vid tanken på att Dolce inte längre skulle finnas, så var det som om den dimma som lagt sig runt vårt band och vår relation sakta skingrades. Avsaknaden av stress och påfrestande förväntningar ledde till att låtidéer fick plats att födas igen. Återigen fanns där melodier och textrader, med en inbyggd vilja till försoning och kärlek till projektet.

Vi började prata med varandra igen. Vi pratade om musik, och om vad som egentligen hänt mellan oss. Vi upptäckte att vi båda blivit andra personer än de vi var när vi lärde känna varandra, och kunde nu skapa en relation som utgick ifrån våra nya jag.

När vi sammanställde de låtar vi börjat skriva upptäckte vi ett tema som går igen i ett mikro- och makroperspektiv i musiken. Temat var att våga låta en dröm dö för att ge plats åt andra. Att avsluta ett förhållande trots att man är rädd för att vara ensam. Att våga döda en tidigare version av sig själv för att kunna resa sig ur askan, växa och bli något mer.
I efterhand verkar det som om vi var tvungna att låta Dolce dö för att kunna återfödas.

Pustervik

Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
View Plats Website