Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Dance With The Dead – Valand

oktober 17 @ 19:00 23:00

Dance With The Dead hämtar sin inspiration från retrofilmer och musiken från 60-, 70- och 80-talet. Utifrån det bygger de sitt sound kring analoga synthar och den tidiga heavy metal-erans hookiga gitarriff. På den nya skivan ”Driven to Madness” balanserar de snyggt mellan det ambient eftertänksamma och dansanta utfall. Nu kommer Dance With The Dead till Sverige för två konserter. 17 oktober spelar de på Valand i Göteborg och kvällen efter ställer de till med fest på Debaser i Stockholm.

Bakom Dance With The Dead står Justin Pointer och Tony Kim. De båda musikerna växte upp som grannar i en solig förort och det var deras förkärlek till Frankenstein och Mötley Crüe som förde dem samman. Med starka influenser från elektroniska storheter som Daft Punk och Kavinsky skapar de ett unikt neo-noir-universum av hårda gitarrer och pulserande melodier.

Debutskivan ”Out of Body” kom 2013. Den väckte stor uppmärksamhet i såväl synth- som metal- och EDM-communityt. Skivan följdes snabbt upp av den aningen mörkare ep:n ”Into the Abyss”. Även om duon snabbt fick en stadigt växande fanskara dröjde det ända till 2015 innan Dance With The Dead tog steget från att vara ett rent studioprojekt till att även bli en liveakt. Det steget ska vi vara tacksamma för att de tog – Dance With The Dead är en energisk urkraft då de går ut på scen.

2019 åkte duon ut på en stor headlinerturné som tog dem genom Nordamerika och större delen av Europa. Turnén tog dem även till Trädgår’n i Göteborg. Nu är det äntligen, äntligen dags att återigen få se Dance With The Dead live!

Valand

Vasagatan 41
Göteborg, 411 37 Sverige
+ Google Map
031-18 30 93