Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Crvena Jabuka – Pustervik, Göteborg

7 mars, 2020 @ 21:00 23:30

Den största regionala konsert attraktionen Crvena Jabuka är på 35-årsjubileums turnè och kommer äntligen till Sverige och Pustervik i Göteborg!
Crvena Jabuka/Red Apple är ett av de största namnen på ex-yu-rock- och popscenen, ett band som har sitt ursprung 1985 och som över 35 år senare fortfarande är ett av de mest populära banden från Balkanregionen.
På åttiotalet, när bandet bildades och fick sitt namn efter ett äpple som en av medlemmarna hade med sig till repetitionen, kunde antagligen ingen ha drömt om att många ungdomar decennier senare skulle spela sina första gitarrackord direkt ur deras låtar.
I början tillhörde bandet den New Primitives genren, men genren var inte viktigt säger frontmanen Zera, ”det viktiga var att musiken kommer från själen” och alla Red Apple-låtar är soullåtar.
Från deras första album 1986 (”Bjezi kiso s prozora”, ”Dirlia”, ”Sa tvojih usana” …) till deras senaste ”Nocturno”, har de spelat in mer än 200 låtar. För albumet ”Sanjati” från 1990 belönades bandet med Ampex Golden Reel International Award.

395kr
Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
https://pustervik.nu

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Crvena Jabuka – Pustervik, Göteborg" A few seconds ago