Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Christian Muthspiel & Steve Swallow – Nefertiti, Göteborg

14 november, 2019 @ 18:00 23:00

SIMPLE SONGS
Den legendariske basisten och kompositören Steve Swallow, en av de första jazzbasisterna som valde att enbart spela elbas. Swallows basspel känns lätt igen, han spelar med plektrum, ofta på en femsträngad bas där han håller sig i det högre registret eller bidrar med intrikata basgångar.

Christian Muthspiel är en Österikisk multiinstrumentalist främst verksam inom jazzen. Detta projektet startade han som en slags självterapi. Efter att plötsligt drabbats av en potentiellt förstörande hörselnedsättning led Christian av intonationstörningar och fruktansvärda tinnitussymtom. Han var helt enkelt tvungen att lära sig att höra “musikaliskt” igen; tonhöjd, intervaller, harmoni, och så vidare. Ur detta föddes en handfull mestadels harmoniska låtar: tydliga former med enkla förändringar och melodier, var och en strikt vävd från bara en liten byggsten. Med andra ord: Enkla låtar (Simple Songs).

Detta skickade Muthspiel till Swallow, som han redan samarbetar med i sin kvartett (med Matthieu Michel och Franck Tortiller). Steve uppmuntrade Christian att utöka materialet till ett helt album som de sedan tillsammans skulle spela in.

“Såhär i efterhand är händelserna som ledde fram till detta projekt inget annat än en extraordinär gåva. Att få dela scen med Steve som min duo-partner, inspirationskälla och kloka vän.” Säger Christian Muthspiel

Christian Muthspiel – trb, p. & fl.

Steve Swallow – b.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

280kr

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88
Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Christian Muthspiel & Steve Swallow –..." A few seconds ago

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!