Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bongo Riot – Studio HPKSM, Göteborg

20 december @ 20:00 23:30

Efter 18 år som rytmisk motor i Håkan Hellströms band har Labbe Grimelund och Finn Björnulfson tagit ett steg bort från Ullevi. Klivit ner på klubben och bildat Bongo Riot GBG. En ohelig allians av trummor, percussion och elektroniska rytmer. En självklar duo som suddat ut gränserna – Manchester, Rio eller Gårda har aldrig varit så nära varandra.

Allt började en för ett par år sedan. Tidigt på morgonen eller sent på kvällen? Det beror på vem man frågar. Men den sommarens turné tillsammans med Göteborgs popkung gick mot sitt slut.
– Jag och Finn har ju trummat på ett otaligt antal efterfester när musiken stängts av, så även den där natten. Och någonstans i dimman gick det väl upp för oss att vi skulle få abstinens om vi inte fick spela ihop på ett tag. Då föddes idén om att ta efterfesten, trummorna, djn och rytmerna vidare till något mer beständigt, berättar Labbe.

Ett sensommarmöte, ett kärleksbarn – Bongo Riot GBG hade fötts.

Duon beskriver sig som en nydanande klubbakt som rör sig i ett gränsland. Där trummorna möter djns inspelade toner och gränsen mellan livetoner och djns discobeat suddats ut. En elektronisk ceremoni ledd av partygudens mest hängivna undersåtar.

– Egentligen är stegen från efterfesten till dansgolven ganska få. Vi älskar att dansa och det finns massa bra musik där ute som går att ta vidare med hjälp av just det vi gör. Snart märkte vi att just att addera trummor och precession gjorde något med dansgolvet. Kaos och extas kändes plötsligt mycket närmare, precis som vi ville ha det, berättar Finn.

Musikaliskt rör sig duon nästintill gränslöst och ohämmat mellan Manchester-disco, indie-samba, houzy-afro och har jämförts med Basement Jaxx och Safri Duo.

20-01

100kr

Studio HPKSM

Storgatan 22
Göteborg, 411 38 Sverige
+ Google Map
070-956 96 24


     
   Låt mig hjälpa dig promota ditt nästa släpp.
Välkommen till Popmuzik Promotion. Musikpromotion på rätt sätt.


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Bongo Riot – Studio HPKSM, Göteborg" A few seconds ago