Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Black Midi – Musikens Hus

december 5 @ 19:00 23:00

black midi tycks inte ha fått memot om att pandemin har fått många unga band att skaka av frustration och existentiell kris. Istället står Englands intressantaste och mest utmanande rockband starkare än någonsin. Helt befriat från andra-skivan-syndrom och uppföljarångest tar nya ”Calvacade” det som inleddes med den hyllade debuten ”Schlagenheim” ännu längre, då bandet når nya höjder.

Att black midi själva inte enbart lyssnar på rock och jazz, utan även plockar inspiration från hiphop, elektronisk dansmusik, klassiskt, ambient och progg stod klart för alla som drabbades av den strålande debuten ”Schlagenheim”. Från gränslandet mellan noise och komplex postpunk gick bandet snabbt från att vara ett hypat hemlighetsmakeri med vitt omtalade spelningar till att bli ett fenomen.

Men då dammet från den första succén började lägga sig valde bandets ena gitarrist/sångare att ta ett uppehåll, så det black midi som möter oss på ”Calvacade” är en trio. Lägg därtill att den jambaserade skapandeprocess, som ledde fram till debutskivan, tvingades ersättas av ett mer traditionellt låtskrivande på grund av pandemins lockdown. Men tro inte att det innebär att black midi har förlorat i slagkraft. Det som var tänkt att bli skissartade demoinspelningar till den kommande skivan förvandlades till en enorm kreativ urladdning. Och plötsligt var ”Calvacade” född.

Oavsett om du har varit med ända sen den inledande bootleghypen eller aldrig tidigare har gett black midi den tid de behöver, bör du sätta tänderna i ”Calvacade”. Du kommer bli rikligt belönad. Och sen bör du så klart ta chansen att se dem live!

Musikens Hus

Djurgårdsgatan 13
Göteborg, 414 62 Sverige
+ Google Map
031-12 15 83