Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bernt Rosengren Quartet feat Christina von Bülow – Nefertiti, Göteborg

10 januari, 2020 @ 18:00 23:30

Nu albumaktuella med skivan ”Live” tillsammans med rosade danska altsaxofonisten Christina von Bülow.

Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt och redan som 17–åring utvaldes han att spela med Europeiska Ungdomsjazzorkestern på Newportfestivalen i USA med Louis Armstrong var gästsolist. I samma period var han med och bildade den legendariska gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Bernt har genom åren jobbat med Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry mfl samt med egna konstellationer. Bernt har erhållit ”Gyllene skivan” fem gånger för årets bästa jazzinspelning – något som ingen svensk musiker uppnått.

Stefan Gustafson studerade både piano och trumpet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Stefan har rönt stor uppmärksamhet för sitt personliga pianospel och spelat med musiker som Nisse Sandström, Gunnar Bergsten, Christina Gustafsson m fl. Stefan undervisar jazzpiano på Södra Latins musikgymnasium i Stockholm.

Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren jobbat med ”alla” såsom Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Putte Wickman, Rebecka Törnqvist och med utländska solister som Clark Terry, Toots Thielemans, Kenny Barron, Doug Raney m fl. Hans har turnérat över hela världen och återfinns på ca 150 CD skivor.

Bengt Stark gick på Ingesunds Musikhögskola där han utbildade sig både inom Jazz & klassisk musik. Bengt tillhör eliten av våra jazztrumslagare och har spelat med de flesta inom svensk jazz och med musiker som Kenny Drew, Horace Parlan, Ken Peplowski, Clark Terry mfl. Bengt är sedan över 20 år huvudlärare i trumset/Jazz på Musikhögskolan, Stockholm.

Christina von Bülow är dotter till legendariske gitarristen Fritz von Bülow och kom därför i kontakt med jazzen i tidiga år och är idag själv en stor profil i Danmarks jazzliv. Efter utbildning på Det Rytmiske Musikkonservatorium i Köpenhamn, lektioner av Stan Getz & Lee Konitz har Christina lett egna grupper och även spelat med Doug Raney, Horace Parlan, Jesper Lundgaard mfl. Här framträder hon men en annan ofta förekommande musikalisk partner, Bernt Rosengren och hans kvartett!

”Rosengrens kvartett och Christina von Bülow tillhör enligt min mening något av det absolut bästa som man kan höra i denna tidlösa genre som brukar gå under namnet jazz. Helt i världsklass!” – Jazz/Orkesterjournalen

”Så här skall jazz låta … Det här är jazz på absolut toppnivå och mer behöver egentligen inte sägas” – Dala Demokraten


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

240kr

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88


     
   Låt mig hjälpa dig promota ditt nästa släpp.
Välkommen till Popmuzik Promotion. Musikpromotion på rätt sätt.


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Bernt Rosengren Quartet feat Christina von Bülo..." A few seconds ago