Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Becca Stevens – Nefertiti, Göteborg

3 november, 2019 @ 18:00 23:30

Hyllad kompositör, sångare och multiinstrumentalist!
Becca Stevens gör musik där lyssnaren kan hitta pop, rock, R&B och funk sida vid sida med traditionell appalachisk och brittisk folkmusik, klassiskt, världsmusik och jazz. Intrikata instrumenteringar och rytmer sammanflätas sömlöst med sång och melodier som förtrollar och stannar kvar hos dig. På frågan om hur så många olika influenser har arbetat sig in i hennes musik svarar Stevens skrattande, ”Story of my life. Jag växte upp i ett hus fyllt av opera och banjo-melodier, tog examen i klassisk gitarr på gymnasiet, studerade komposition på college i en jazzskola och i New York City är jag omgiven av alla musikaliska ljud du kan tänka dig. Jag älskar och inspireras av bra musik, oavsett genren eller var den kommer ifrån.”

Uppvuxen i North Carolina och nu boendes i Brooklyn; sångaren och multiinstrumentalist Becca Stevens kan titulera sig som kompositör, bandledare och lärare. I sitt mucicerande och komponerande har Stevens en röst som bara kan beskrivas som hennes egen. Hennes originalmusik hyllas över hela världen för dess kluriga harmonier och rytmer som är subtilt förankrade i jazz och irländsk folk- och västafrikansk musik.

Stevens är obegränsad i de element som hon hämtar inspiration från, känd för sin unika förmågan att skapa utsökta och autentiska kompositioner både för sitt eget band och för GRAMMY-prisbelönta artister som Jacob Collier, Michael League (Snarky Puppy), och särskilt med folklegenden David Crosby. Stevens är nämligen medlem i Crosbys “Lighthouse Band” vars album Here If You Listen har det distinkta låtskriveriet från dess fyra medlemmar – Stevens, Crosby, League och Michelle Willis.

Stevens har hyllats av The New York Times och varit Downbeat Magazines Rising Star Female Vocalist 2017. Hon har turnerat runt om i världen med sitt band och samarbetat med musiker som Brad Mehldau, Esperanza Spalding och Eric Harland. Under 2015 släppte hon albumet Perfect Animal, den mycket efterlängtade uppföljaren till Weightless. Beccas musik kan höras på Snarky Puppy’s Family Dinner, Vol. 2 (GroundUP) där hon även släppte sitt senaste album Regina (GroundUP) 2017 med Laura Mvula, Jacob Collier och David Crosby. Regina är en hyllning till drottningar samt namnet på Beccas pålitliga musa som inspirerade henne till samtliga kompositioner på albumet.

Becca Stevens – s. & g.

Michelle Willis – s. & keys.

Chris Tordini – b.

Jordan Perlson – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00
Pris: 280 kr

Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 140:-. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen.

Detaljer

Datum:
3 november
Tid:
18:00 – 23:30
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/414714895683476/

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88
Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Becca Stevens – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!