Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Adolphson & Falk – Stora Teatern, Göteborg

6 december, 2019 @ 19:00 - 22:30

Konserten i fjol såldes slut så snabbt att bandet beslutade sig för att återkomma nu ett år senare! 2018 fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och det nyinspelade albumet 50.

Lovorden har haglat över turnén och fansen, som förväntade sig en nostalgitripp, möts av duon som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk. I samband med varje konsert en utställning av syntkonsten signerad FitzPatrick.

Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Konserten är en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier.

RECENSIONER: De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat.
Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren

Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus.
Christina Wernerson Kultursidan.nu

Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer.

Texten i Hav får man nog revidera lite, menade Tomas Adolphson. Den handlar om våra hav som oändliga källor… Andra låtar som spelade i sina ursprungliga versioner var Tracks-ettan Ifrån, Mr Jones maskin, 1-0-0-1-0, Från min radio, Stockholmsserenad, Nu lever jag igen – och så fick örebropubliken även lyssna till Mer Jul, en låt som återkommer i radio den här tiden på året. Varje år. Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50.
K-G Ekblom, Örebrokuriren


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Adolphson & Falk – Stora Teatern, Gö..." A few seconds ago

Detaljer

Datum:
6 december, 2019
Tid:
19:00 - 22:30
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2044181009042375/

Plats

Stora Teatern
Kungsparken 1
Göteborg, 411 36 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-368 32 99