Efter sina två första album Newbuild och 90 samarbetade Manchester-gruppen 808 State med rapparen MC Tunes på albumet The North At Its Heights. Absolut inget att skriva hem om för någon av dem om jag ska vara ärlig. 808 State var helt klart bättre och roligare än detta. Men skivan har ändå en låt som gör samarbetet helt klart mer värd än noll och inget.

Igenom att sampla musiken från mastodontwestern-filmen The Big Country av kompositören Jerome Moross sätter de grunden för The only rhyme that bites. En lysande mix av 808 States acid house och MC Tunes rap, samtidigt som jag inte kan låta bli att vilja ha mer The Big Country och lite mindre MC…

I sann ZTT-anda släpptes låten även 1992, 1999 samt 2017. Den blev tyvärr aldrig lika stor som när den släpptes första gången som singel 1990, då den hamnade på en hedrande 10:e plats på brittiska singellistan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.