pop

Silveräpplen – Take me, I am yours

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Bakom artistnamnet Silveräpplen hittar vi Simeon Pappinen Hillert från Göteborg. Egentligen är Simeon ljudtekniker och har jobbat med många svenska band. Med singeln Love would tear us apart som släpptes i Oktober debuterade Simeon som soloartist och låten blev första smakprovet från Pretentious Lofi Inc. EP.

Nu är det dags att följa upp debuten med singeln Take me, I am yours. En synthig poplåt som handlar om mörka sena nätter på klubbar, när man drömmer om det storslagna men nöjer sig med nästan vad som helst.

Silveräpplen berättar om låten:

“Låtskissen startade med synthslingan som uppstod när jag utforskade en gammal Roland MKS-70. Det börjar ju alltid med att man vill låta som Kite, sen svänger det av åt helt andra håll. Under inspelningstiden lirade jag och min vän Johannes (från bl.a. Skybar) låtembryon på en vernissage i Anohaao Gallery. Hans trummaskin lät så mycket mer levande än tidiga inspelningarna att jag behöll den från gigget istället. Avslutningsvis satt jag & Annelie och klippte ner och pusslade om låten tillsammans.”

På kommande EP:n kommer du kunna höra samarbeten med andra spännande artister så som Sir Was, Annelie, Gustaf Karlöf (Niki & The Dove) och Emma Lindström (Canigou).

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.