Blur – The Universal

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Dagen jag gjorde jag min första dag på Skivhugget var den 11:e September 1995. Det var också dagen Blur släppte albumet The Great Escape.
Jag var ju mer team Blur än Oasis i det britpop-krig som pågick där och då. För min del var det då lättare att gilla Country house än Some might say, även om jag idag skulle påstå att Oasis album (What’s the Story) Morning Glory? är det som överlevt med hedern mer i behåll 24 år senare.

Men Blur hade en låt på sitt album som för mig slog det mesta Oasis släppt: The Universal. Den blev ju inte direkt sämre av den fantastiska video som Jonathan Glazer regisserat till låten. Videon baserades kring Stanley Kubricks stilbildande film A Clockwork Orange från 1971, där Damon Albarn var klädd likt Alex DeLarge i filmen och tillsammans med bandet bildade de ett droog, precis som i filmen.

Omslaget till singeln inspirerades kraftigt av filmen 2001 – Ett Rymdäventyr, som även den regisserats av Kubrick och hade designats som en filmaffisch. Otroligt snyggt skulle jag säga.

När singeln släpptes kunde man även höra en lysande remix på låten Entertain me som här blivit remixad av Live It! – lätt den bästa Blur-remixen som gjort efter att Pet Shop Boys lade vantarna på Boys & Girls från albumet Parklife.

Du hör Live It!-remixen här nedan också. För den måste du verkligen lyssna på om du inte redan gjort det.Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.