Marta Karis – I morron

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Detta var ju inte så dumt måste jag säga. Det är sångerskan Marta Karis från Stockholm som här tolkar Monica Zetterlunds klassiska låt I morron. Här blir låten mer elektronisk i produktionen, samtidigt som den behåller vemodet från originalet. Väldigt tilltalande skulle jag säga.

Marta själv ser sig som en riktig jazzbohem som alltid romantiserad om mystik och melankoli. Hon har bland annat levt många år i både Mexiko och Storbritannien, men nu är Sverige hennes hem än en gång.
Just melankolin är viktig för sångerskan och hon hämtar mycket av sitt konstnärliga uttryck från David Lynch. Sämre förebilder kan man ju ha.

“Det finns något vackert och tidlöst med melankoli och sårbarhet. När jag bearbetar sorg och smärta kan jag nästan romantisera det i musiken, det blir som en vacker tavla. David Lynch är lite likadan, han är fantastisk på att spela ut det vi fasar mest, han leker med sorgen, mystiken och ensamheten i både ljud, bild och musik.

Kanske är det för att jag själv ofta är rädd för mitt eget mörker, som gör att temat fascinerar mig. Som liten var jag lika mörkrädd som känslofylld och det finns spår av det som följt med mig dit jag är idag, rent konstnärligt. I musiken kan man få leva ut sin sorg fritt, vistas i sina mörka vrår, det är något jag trivs med.”

Marta Karis

Marta Karis gör en magisk tolkning av Monica Zetterlunds klassiska låt I morron, som här blir skönt elektronisk i produktionen.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.