Det är inte många låtar där remixen blir så enormt mycket större än själva originallåten. Even better than the real thing med U2 som Paul Oakenfold och Steve Osbourne remixade och Armand Van Helden remix av Professional widow med Tori Amos är två av de större. Samt när Todd Terry lade sina händer på låten Missing med Everything But The Girl.

DOLBY ATMOS

Singeln släpptes som andra låten från den brittiska gruppens album Amplified Heart från 1994. Då i första omgången gled den ganska obemärkt förbi. Men när man paketerade om låten med remixen så blev det genast en enorm succé. Med top 3-placeringar i bland annat USA, Sverige, Storbritannien och Danmark gjorde remixen att fler fick upp ögonen för gruppen som bestod av Tracey Thorn och Ben Watt. Bland annat blev bandets nästa album Walking Wounded kommersiellt deras största succé, och första albumet som hamnade på på den övre halvan av albumlistan med en 4:e plats i Storbritannien.

Själv minns jag hur remixen spelades flitigt både på klubbarna, radion och på jobbet när den släpptes. Eller den spelades mer eller mindre överallt. Det var liksom den där perfekta mixen av kommersiell pop, vemod och just den typ av klubbsound som var populärt då.

Fortfarande är det verkligen en lysande remix, som det känns som kommer hålla i fler år till.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011