Everything But The Girl – Missing

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det är inte många låtar där remixen blir så enormt mycket större än själva originallåten. Even better than the real thing med U2 som Paul Oakenfold och Steve Osbourne remixade och Armand Van Helden remix av Professional widow med Tori Amos är två av de större. Samt när Todd Terry lade sina händer på låten Missing med Everything But The Girl.

Singeln släpptes som andra låten från den brittiska gruppens album Amplified Heart från 1994. Då i första omgången gled den ganska obemärkt förbi. Men när man paketerade om låten med remixen så blev det genast en enorm succé. Med top 3-placeringar i bland annat USA, Sverige, Storbritannien och Danmark gjorde remixen att fler fick upp ögonen för gruppen som bestod av Tracey Thorn och Ben Watt. Bland annat blev bandets nästa album Walking Wounded kommersiellt deras största succé, och första albumet som hamnade på på den övre halvan av albumlistan med en 4:e plats i Storbritannien.

Själv minns jag hur remixen spelades flitigt både på klubbarna, radion och på jobbet när den släpptes. Eller den spelades mer eller mindre överallt. Det var liksom den där perfekta mixen av kommersiell pop, vemod och just den typ av klubbsound som var populärt då.

Fortfarande är det verkligen en lysande remix, som det känns som kommer hålla i fler år till.       
    Bli en pop-hjälte!
Genom Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik, så fler kan upptäckas i bloggen.
-Tack så mycket!

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.