pop

Fem musikvideor 37:2019

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Grimes & i_o – Violence

Grimes slutar aldrig att imponera. Själv blev jag helt såld på sångerskans senaste singel Violence när den släpptes förra veckan. Denna gång jobbar hon med producenten i_o från Deadmau5s skivbolag Mau5trap. Resultatet är drömlikt, pulserande och helt jävla underbart!

Conan Gray – Comfort crowd

I kölvattnet av Billie Eilish framgångar ska tonåringar gärna vara mörka, ja nästan lite mordiska. En som verkligen tar det till sin spets är den alltid lika bra sångaren Conan Gray som här släppt videon till Comfort ground, där han sjunger om ensamhet och hur han så gärna vill ha någon där hos sig så de i alla fall kan sitta i tystnaden tillsammans.
Videon är lysande och du ser den här.

James Blunt – Cold

Ja, jag vet att James Blunt kan ses som ett popmusikens skällsord. Men hata mig inte för mycket för att jag faktiskt tycker hans senaste singel Cold är riktigt trevlig. En låt där sångaren sjunger om långdistansförhållande, där personen är beautiful, fast alldeles för långt bort och James är mest frysen.
Allt producerat till en medryckande folk-poplåt som jag som sagt tycker är bättre än det mesta sångaren gjort.

Pet Shop Boys + Years & Years – Dreamland

Nej, jag är väl inte den som tycker textvideor hör inne under denna kategorin. Men när mina stora hjältar Pet Shop Boys bjuder in Olly Alexander från Years & Years för duetten Dreamland får man snällt bortse från ens principer och faktiskt kata in den här. Så följ med ner i tunnelbanan med Pet Shop Boys och upplev deras disco-pop från kommande tredje albumet tillsammans med Stuart Price som släpps den 24:e Januari nästa år.

M83 – Temple of sorrow

Med Temple of sorrow släpper M83 första smakprover från hans kommande album DSVII, som följer upp Digital Shades Vol .1 från 2007. På nya albumet hämtar M83 influenser från tidig tv-spelsmusik, 80-talets sci-fi och fantasyfilmer och analoga synthpionjärer så som Brian Eno och Suzanne Ciani, Mort Garson och John Carpenter. Inte så konstigt kanske att videon till låten är som en film i sig och musiken än mer filmisk och ambient än den mer pop-orienterade M83.

Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s A-List hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.