Pelle Kjellqvist – Jag har gjort allt

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Popmuzik-favoriten Pelle Kjellqvist är tillbaka med singeln Jag har gjort allt för att med den följa upp Du & jag som släpptes tidigare i våras. Låten byggs upp kring en synthslinga som löper igenom hela låten, vilket fångade mitt intresse här. Det känns suggestivt i inledningen för att sedan växa till sig till mer popkänsla.

Jag bad Pelle svara på en knippe frågor om sitt arbete med musiken i allmänhet samt om nya singeln i synnerhet. Håll till godo:

Hej Pelle, hur är läget med dig idag?

Bara bra, förutom den ständiga sömnbristen, jag har en tendens att bli kreativ på natten, det passar sådär med ett 9-5 jobb.

Du är aktuell med singeln Jag har gjort allt. Berätta lite om låten.

Jag skrev låten för några år sen, det var en period då jag var väldigt ny och osäker som producent, jag visste inte alls vad jag gjorde men lyckades få ihop en demo som jag tyckte hade något. Den fick sedan ligga och damma i några år medan jag intresserade mig för det senaste jag skrivit istället. Jag har sparat nästan allt jag har producerat och går ibland tillbaks till gamla grejer för att se min egen utveckling och så gjorde jag även med denna låt och insåg då att jag tyckte den var bra. Skitdåligt producerad men den hade något. Jag bestämde mig för att det vore en kul utmaning att börja med låten från scratch och se var jag hamnade och också få något form av kvitto på min utveckling som producent. Jag blev glatt överraskad när jag började få ihop låten på nytt och tycker resultatet blev riktigt bra.

Hur ofta inspireras du till att skriva nya låtar, vad är det som triggar dig?

Jag inspireras typ att skriva en ny låt varje dag, så fort jag hittar ny musik blir jag inspirerad. Jag har fått lägga band på mig själv, för annars hinner jag tröttna på mina demos och då blir det en uppförsbacke att få klart något. Så nu har jag massa musik inom mig som vill ut, men börjar sakta men säkert få klart alla demos jag har gjort under åren.

Du har börjat göra allt själv på dina låtar. När kände du att tiden var mogen för det och hur ser du på dina egna styrkor och svagheter som producent?

Det var alltid målet av två anledningar, den första är att jag upptäckte ganska snabbt att det var mycket lättare att göra något själv än att försöka förklara för en annan producent hur jag ville ha det. Den andra var tiden och kostnaden som kommer med att ta hjälp av andra, jag ville ta bort så många hinder som möjligt för att göra musik, för jag tröttnar ganska snabbt om det inte blir av direkt. Angående mina styrkor skulle jag säga att jag är duktig på arrangemang och melodier, sen kämpar jag med att bli bättre vad gäller det tekniska som mixning till exempel.

Vad tycker du är den stora utmaningen idag med att vara helt oberoende artist och hur hade du velat att saker skulle göras så att du kan nå ut mer med musiken?

Det är just det att nå ut med musiken som är väldigt svårt, det produceras så enormt mycket bra musik att det är väldigt lätt att drunkna i havet av allt som görs. Särskilt när man inte har någon budget att tala om och som jag har väldigt svårt att tyckta det är kul med sociala medier. Men jag tror mycket på att bygga sten för sten och genom att göra det blir jag mer ödmjuk och får därför större självinsikt och ett driv att alltid bli bättre. Jag önska att Spotifys algoritm liknande Youtubes, tror det skulle gynna alla musiker om det var lättare att bli viral i Spotify.

Hur hittar du själv ny musik och vad har du lyssnat extra mycket på senaste tiden?

Ibland känns det som ett heltidsjobb att hitta ny musik, jag spenderar enormt mycket tid med att kolla igenom topplistor, spellistor, Youtube, relaterade musiker till musiker jag gillar och läsa bloggar som Popmuzik. Enligt min lastfm har det blivit mycket Taylor Swift på senaste, tycker nya albumet är skit bra. Men sen har jag också lyssnat väldigt mycket på Sharksleep och dom är roligare att nämna eftersom de är en så mycket mindre artist.

Vad ser du fram emot under hösten?

Att släppa album, oklart dock om det blir en eller två till låtar, men jag vill i alla fall göra lite bokslut på mina låtar som jag arbetat med i så många år och få börja på ny kula.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.