Henrik Eklund – Ängarna

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Favoriten Henrik Eklund är tillbaka för att följa upp singlarna Ännu ett steg och Jag kommer dö ung eller inte alls (som fortfarande är en av de mest lysande låttitlar på en lång, lång tid).

Nya singeln heter Ängarna och släpps tillsammans med För alltid för att skapa en klassisk b-sida.
Singeln bjuder på drömliknande melodi där syntharna skapar en vacker och tilltalande stämning. Det är likt de där sommarnätterna när man känner doften av dagg och märker hur solen som aldrig riktigt lämnat oss sakta börjat stiga i öster.

Om släppet berättar Henrik:

“Låten, och albumet generellt kom till under en period av blekhet där allting stod stilla vilket kan kännas tryggt men också som att befinna sig i lugnet före stormen. Det var då jag skrev texten som är väldigt frågvis om ifall saker och ting kommer fortsätta som de gjort förut, eller om något nytt, och kanske tragiskt väntar. Texten fick ackompanjeras av en syntorkester, bastanta trummor och lite fågelkvitter. Även B-sidan För alltid gick sig en dusch av detta arr men med lite blöta elgitarrer för att väga upp för avsaknaden av dessa i första spåret.”

Så gör dig själv en tjänst och lyssna på Ängarna här nedan.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.