Jag har alltid varit väldigt svag för den filmmusik Danny Elfman gör.
Det är liksom handen i handsken för mig och killen är mästerlig på att hitta en skön stämning till filmerna, samt att använda sig av barnkörer.
Bland några av mina favoriter från Elfman finns bland annat musiken till Edward Scissorhands , Batman , Dick Tracy , Sommersby och Mission: Impossible (första filmen).
Under alla år har han gått hand i hand med regissören Tim Burton , vilket varit en perfekt kombination. Burtons otroligt visuella filmer, tillsammans med Elfmans musik är svårt att slå. Det är imponerande med starka regissörs- och kompositörskontakter på det viset. Liksom det var samma med Alfred Hitchcock och Bernard Herrmann eller Steven Spielberg med John Williams .
Nu har Tim Burtons senaste film Dark Shadows premiär på biograferna till fredag och som vanligt är det Elfman som ligger bakom musiken.
Det är ett riktigt bra soundtrack. Mörkt och ändå lekfullt – precis så som jag vill ha det.
Lyssna själva.

Svensk Pop Apple Music

Trailern:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011