Hjälp Popmuzik att växa

Popmuzik har blivit en viktig plats för artister att nå ut med sin musik. Under åren har tyvärr många musikbloggar lagt ner. Bland annat för att fokus flyttat från en blogg till sociala medier och att det är svårt att hålla intresset vid liv att lägga all tiden på att skriva om musik. Men Popmuzik har ändå lyckats hållit sig vid liv och lyft fram nya låtar och artister från hela världen. Dagligen sitter jag och lyssnar igenom ny musik som skickas in till bloggen – för det är fortfarande många som ser bloggar som ett viktigt steg i ens karriär när de bli omnämnda där.

Med dagliga musiktips lyfter jag fram låtar som jag gillar. Jag har fyra olika spellistor hos både Spotify och Apple Music som regelbundet fylls med ny musik och håller dig uppdaterad med den bästa popmusiken just nu.

För att skapa en mer personlig och lokal prägel på bloggen har jag även börjat intervjua artister till min podd där jag regelbundet träffar artister som bor i eller besöker Göteborgsregionen. Det blir avslappnade samtal över en kopp kaffe där artisten får berätta mer om sig själv, det som inspirerar och sin musik.

Det jag dock skulle vilja göra, och få mer tid till, är att tipsa om album. Främst för att jag ser ett behov av det då färre skriver om just album, samtidigt som fler artister börjar släppa album och inte bara lösa singlar.
Det som gör att det behövs mer tid för just det är att det som oftast tar några timmar att sätta sig in i ett album, att läsa om det och att sedan skriva om det. Där ska man ju hitta helheten med låtarna och det blir överlag ett större jobb än med en singel.

Likt allt annat så är tid oftast lika med pengar och ska jag lyckas med att lyssna på både singlar och album, samt träffa och intervjua artister, så behövs mer tid för att fokusera på just det.

För det har jag skapat en sida hos Patreon. Där kan du som läsare eller artist stötta mitt arbete med att lyfta fram musik i bloggen. Det hjälper mig att frigöra tid att skriva om fler artister. Utöver det hjälper det även till med att hålla sidan vid liv och att den får möjlighet att växa. Framförallt hjälper du till så fler kan bli omnämnda i bloggen och med det stöttar du artister som vill nå ut med sin musik.

Stort tack för att du läser Popmuzik.

Stötta Popmuzik via Patreon.

Become a Patron!
Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Hjälp Popmuzik att växa" A few seconds ago

Comments are closed.