Jonathan Fröberg – Köpenhamn

Det har snart gått ett år sedan jag hade Jonathan Fröberg på besök här hemma för en poddintervju. Då pratade vi en hel del om hans arbete med nytt material och nu är det äntligen här.

Första singeln från Jonathans debutalbum Dårar & Hjärtar heter Köpenhamn. En låt som inte handlar om den danska huvudstaden utan mer tankarna man har när ens vänner försvinner ut i världen och man står ensam kvar.

“Jag skrev den när jag såg hur mina vänner lämnade Oxelösund för att plugga i Göteborg eller bila i USA. Själv satt jag kvar i min etta och undrade hur jag skulle ta mig vidare.”

Låten och skivan är inspelad i Park Studios, där även Kent spelade in sina album från det tidiga 00-talet till deras avsked. Att ljudbilden känns som en korsning mellan just Kent och Lars Winnerbäck är inte helt konstigt då kanske.

“Det sitter någonting i väggarna i en klassisk studio som Park. En slags magi. En känsla jag ville åt vid inspelningen av skivan.”

Albumet är producerat tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck, Jonatan Lundin och Jocke Wik, samt mixat av Niklas Berglöf.
Du hör resultatet här nedan.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Jonathan Fröberg – Köpenhamn" A few seconds ago

Comments are closed.