Fördelarna med Submithub

Jag använder Submithub som portal för att ta emot musik av artister, PR-folk och musikbolag. Många, speciellt artister utan bolag i ryggen, gillar plattformen då det är lätt att direkt nå över 700 bloggare och musiklisteskapare via Submithub. De behöver inte leta efter mailadresser eller betala en PR-person tio- eller tjugotusen kronor för att få ut låten. Visst, det är inte lika personligt, men samtidigt är det ju någonstans spridningen man vill åt. Att ens singel ska hamna i en blogg eller spellista som skapar ringar på vattnet och med det hitta nya lyssnare. 

Samtidigt är det många – främst skivbolag och en hel del PR-folk – som inte uppskattar Submithub. Anledningen till det är att man dels känner att det inte skapar relationer och att låtarna drunknar bland alla inskick. 
Jag förstår argumenten, men håller inte direkt med. 
Låt mig förklara. 

Relationer mellan en blogg och en PR-person är i hårda drag: du som bloggare lyfter en artist eller låt, PR-personen blir glad. 
Det är en med andra ord en affärsrelation. En som jobbar med PR är inte riktigt ens bäste vän eller den som man kan ringa klockan 3 på natten när ens partner lämnat en och man behöver höra en behaglig röst. Deras jobb är att via sitt nätverk få folk att skriva om eller ta upp det personen vill att folk ska skriva om. 

Det betyder inte att man inte kan få en relation med de som skickar in låtar via Submithub. Har man godkänt en låt så är det klart att det går att bolla idéer eller annat via mail eller telefon om man vill det. Det finns absolut en hel del personer inom PR och skrivbolagen som jag uppskattar att prata med. Den relationen behöver inte sluta för att man inte skickar det där personliga mailet. Den kan växa på andra sätt. 

Så likt allt annat så är även musik-PR en branch i rörelse. Att kontakta via en portal och följa upp från den, är för mig lika bra sätt att hålla kontakten som att skicka tre mail i veckan om låtar. Så relationer byggs efter kommunikation. Inte efter vilken plattform man kommunicerar på. 

Den andra delen är att man försvinner i mängden hos Submithub. 
Det kan jag absolut hålla med om. När jag loggar in en morgon och har 50 nya låtar i flödet är det mest stressande och inte direkt superkul. Men det är heller inte så att man sticker ut i en mailkorg som blinkar 350 olästa meddelanden med allt ifrån nya låtar, förfrågningar och påminnelsemail om en låt som inte var intressant första gången. 

Då föredrar jag nog hellre strukturen på Submithub där jag i lugn och ro kan gå igenom låtarna och där den som skickar in får information om låten godkänts eller ej. 
Själv brukar jag köra igenom cirka tio låtar åt gången. Efter det brukar jag skriva om en låt eller gör något annat. Allt för att det inte ska bli en enda ljudmatta av samma sak. När jag hittar en låt som jag gillar godkänner jag den. Kommer en låt jag tycker verkar intressant, lägger jag den i min sparad hög, för att lyssna på den igen lite senare för att se om den växer eller försvinner. 

Via Submithub får jag ordning och reda på inskicken och de ligger inte i tre olika inkorgar, eller att jag glömmer bort den där bra låten som kom förra veckan för att den nu ligger 10 sidor ner i inkorgen. Så för mig är det bättre sätt att ha koll på musiken som jag faktiskt vill skriva om. 

MEN, de har ju rätt i att det kommer alldeles för mycket musik. Ibland när jag går igenom låtar. Säg att jag har 14 kvar i min inkorg. Efter att ha gått igenom fyra låtar har jag fortfarande 14 kvar för att det för stunden kommer in nya låtar var annan minut. Det är möjligen största problemet med musikbranschen överlag, att det släpps så vansinnigt mycket musik och jag som filtret mellan artisten eller bolaget och läsaren måste fånga upp allt.

Så det är egentligen inte ett problem med Submithub i sig. Problemet är som sagt att det släpps för mycket musik av för många vill bli upptäckta. Med dagens möjlighet att kunna spela in låtar i sitt sovrum eller i en garderob, samt att men några snabba knappklick kan distribuera musiken, så blir det inte färre låtar. 
Samtidigt är inte en låt bättre för att den har betald PR eller ett skivbolag i ryggen. Då är det bra med Submithub där alla kan bli hörda och upptäckas. 

För att jag som bloggare ska kunna hålla ordning på allt som skickas in till bloggen behöver jag bättre redskap att kunna plöja igenom allt som folk vill att jag ska lyssna på. För min del är alltså Submithub det bästa sättet idag och med det är det också det enda sättet jag tar emot inskick på.      
   Låt mig hjälpa dig promota ditt nästa släpp.
Välkommen till Popmuzik Promotion. Musikpromotion på rätt sätt.


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Fördelarna med Submithub" A few seconds ago

Comments are closed.