Kultur och politik går hand i hand när man vill ta billiga poäng.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Idag har 171 artister – eller kulturarbetare som de kallas – gjort ett upprop på Aftonbladets debattsida där de kräver bojkott av Eurovision Song Contest. Detta för att det var just Israel som vann i fjol. De tycker att så länge Israel förnekar palestinierna sina grundläggande mänskliga rättigheter ska de inte heller få delta i kulturutbyten.

Det som dock gör det hela löjeväckande är att det är samma vänsterpersoner som år efter år fört en kamp mot Israel. De har nu bara hittat ännu en anledning att sprida sitt hat mot landet och dess invånare. Inte några av namnen på listan skulle någonsin ställa upp i Melodifestivalen, vilket gör att det i grunden är en underhållningsform de högaktningen skiter i. Annars hade de ju gjort det där uppropet varje år inför Eurovision Song Contest, där de kräver att Israel lämnar tävlingen och helst även EBU.

Nej, det är bara i år, i och med att Netta Barzilai tog landet till seger i fjol, som dessa kulturarbetare tar tillfället i akt att gnälla på något de inte bryr sig om i första hand. Men som sagt, för dem är detta ännu en anledning att hata på Israel.

Då tyckte jag det var mer modigt – och relevant – av Loreen att kritiskt besöka Azerbajdzjan 2012. Där hon som deltagare ville skapa debatt och orädd valde att ta debatten på plats. Att ifrågasätta och stå upp för mänskliga rättigheter i ett land där de frågor är lika främmande som liv på Mars.

Men absolut. Tyck vad ni vill om Israel. Ni har ju levt hela era liv med en bestämd ståndpunkt i frågan som jag inte tror någon kan ända på. Men när ni, på era höga hästar, hatar på ett underhållningsprogram som ska skapa en gemenskap ni i grunden inte bryr er om. Då blir det tyvärr bara ett spel för er egna partipolitiska agenda. Den kan vi andra klara oss utan.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.